Predjedlo, príloha či celý pekáč jedla… Dnes som vám pripravila jednoduchý a chutný recept na zapekané paradajky s tofu. Kedže rajčiny sú moja veľká láska, tento recečpt sa automaticky zaradil k veľkým favoritom.
Na zapekané paradajky s tofu budete potrebovať:
– 6 až 10 veľkých paradajok
– 150g lahôdkového tofu
– 150g uvarenej ryže
– soľ
– čierne korenie
– oregáno
– čerstvú bazalku
– 2 strúčiky cesnaku (môžete aj cibuľu)
– rastlinný syr (voliteľné)
Celý postup si môžete pozrieť aj na videu:
Rajčiny si vydlabeme (príprava na tekvice),osolíme a vnútro z nich nakrájame a odložíme. Na panvici rozohrejeme olej na ktorom do zlata opražíme cesnak, potom pridáme lahôdkové tofu nadrvené na drobno a tiež opražíme. Pridáme vnútro z rajčín a ryžu, všetko zmiešame a necháme variť kým rajčiny nezmäknú a nevyparí sa voda. Na záver pridáme čierne korenie, šoľ, bazalku a oregáno a zamiešame.
Zmesou naplníme rajčiny. Všetky uložíme do zapekacej nádoby a dáme piecť na asi 25 minút na 170 stupňov. Ak chcete a máte doma aj rastlinný syr, v mojom prípade mozzarellu violife, tak sa môžete hrať aj s ňou. Časť môžete pridať do tofu náplne alebo navrch. Syr sa roztečie až keď ho prikryjete druhou časťou rajčiny. A zapekané paradajky s tofu sú hotové…