V našej záhrade nám vyrástli krásne tekvice hokaido a zemiaky sú už tiež na jedenie, tak sme vytvorili recept, kde by sme obe suroviny využili. Vznikla vegánska večera ala sviečková! Klasická omáčka, opečená tekvica a zemiakové placky.
Na omáčku potrebujeme:
– 1 hokkaido tekvica – pár plátkov si necháme na opečenie bokom alebo opečieme druhú
– 200ml alebo jedno balenie rastlinnej smotany
– zeler
– petržlen
– mrkva
– cibuľka
– korenie na sviečkovú aké používate – zmes nového korenia, bobkového listu, čierneho korenia a citrónovej kôry
– soľ
– olivový olej
– citrónová šťava
Postup:
Nakrájame si všetku zeleninu a na olivovom oleji speníme cibuľku. K cibuľke pridáme nakrájanú zeleninu, korenie a všetko orestujeme spolu. Potom všetko zalejeme vodou a do mäkka uvaríme. Po uvarení ľahko zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme citrónovou šťavou, troškou soli a nakoniec pridáme smotanu a ešte chvíľku povaríme. Použili sme sójovú smotanu od Alpro.
Omáčka je pripravená a môžeme si k nim pripraviť zemiakové placky ako doma zvyknete.
My nastrúhame zemiaky, dochutíme ich majoránkou a bylinkami aké máte radi. Stačí opiecť aj na sucho na panvici alebo na kvapke oleja.
Plátky tekvice, ktoré sme si odložili som pokvapkala olivovým olejom, pridala tymián a opiekla na miernom ohni z každej strany. Môžete ich dochutiť aj sušeným mletým koriandrom, muškátovým orieškom či čiernym korením. S muškátovým orieškom opatrne, ale rada ho na tekvicu pridávam. Nakoniec podávame aj s brusnicovým džemom.
Ak chcete pirpraviť vegan parenú knedľu, recept na ňu nájdete v recepte na vegan segedín.
Viac fotografií v našom albume.
Pingback: Nátierka z pečenej hokkaido tekvice - Raw Mother&Daughter