Vegan pizza slimáky

Väčšina rôznych „slimákov“ a hniezd z lístkového cesta, ktoré som ochutnala boli príliš suché. Maminine pizza slimáky také nikdy neboli. Vždy boli dokonalo šťavnaté a chutné. Rozhodla som sa ich prerobiť na vegánske a držala si palce, aby tiež neskončili sucho. Neskončili! Takže vám pridávam môj recept na vegan pizza slimáky!

Na vegan pizza slimáky potrebujete:

Počet porcií1 porcia
Čas prípravy30 min.Čas varenia30 min.Celkový čas1 hod.

 1 štvrť lístkové cesto
 70 ml rajčinového pyré (alebo kvalitného kečupu)
 1 štvrť sojakrému Lunter
 80 g rastlinného syru
 hrsť olív
 1 pl olivového oleja + na potretie
 1 čl oregána
 čerstvá bazalka
 štipka soli

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 1 štvrť lístkové cesto
 70 ml rajčinového pyré (alebo kvalitného kečupu)
 1 štvrť sojakrému Lunter
 80 g rastlinného syru
 hrsť olív
 1 pl olivového oleja + na potretie
 1 čl oregána
 čerstvá bazalka
 štipka soli

Pokyny

Notes

Vegan pizza slimáky
vegan pizza slimáky

Postup na vegan pizza slimáky:

Rajčinové pyré zmiešajte s oregánom (alebo zmesou talianske bylinky), olivovým olejom, štipkou soli. RozbaĽte lístkové cesto a precízne a štedro ho celé potrite pyré alebo kečupom. Ak použijete kečup, tak doňho tiež zamiešajte oregáno alebo bylinky a oliváč.

Rajčinové pyré nájdete v obchodoch v tube, menšej konzerve alebo skle. Je to husná  pasta s intenzívnou chuťou.

Potom si nastrúhajte rastlinný syr a posypte ním základ. Olivy nakrájajte na tenké kolieska a pridajte ich tiež. Potom vytlačte rovnomerne kúsky sojakrému. Pridajte lístky bazalky a začnite cesto rolovať z tej dlhšej strany. Rolujte pomaly a rovnomerne. 

vegan pizza slimáky

Roládu nakrájajte ostrým nožom na kolieska s hrúbkou tak 1-1,5 cm. Od vegan pizza slimákov vás delí už len kúsok! Poukladajte ich na plech s papierom na pečenie. Z jedného cesta upečiete asi jeden plech. Potom kolieska potrite olivovým olejom (alebo jemne sladeným rastlinným mliekom). To slúži ako náhrada vajíčka.

V predhriatej trúbe pizza slimáky pečte asi 15 minút na 180stupňoch. Keď sa dopečú, nechajte ich ešte trochu vychladnůt kým ich odoberiete z plecha – za horúca sa môžu ešte rozpadávať sťavnaté vnútra. Dajte im teda čas.

Môžete skúsiť vynechať aj rastlinný syr a použiť len sojakrém od Luntera a asi tomu nič nebude chýbať! Na sojakrém som maniak a som rada, že posledné dva týždne sa mi podarilo zohnať ho v Prahe. Skúsila som aj polovicu plechu bez sojakrému len s rastlinným syrom a veru, tá polovica so sojakrémom bola lepšia.

pizza rolada

pizza slimáky recept


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 24 868 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Domca 29. augusta 2018 at 16:36

    Kde jsi v Praze sehnala sojakrem? Chtěla jsem šneky udělat a selhala jsem na absenci sojakremu

    Reply
    1. Surová dcérka 29. augusta 2018 at 22:32

      Behom tyzdna ho mavaju vo World Vegan. Vypredava sa im, ale ked pridu zasoby tak je :) Vraj aj Veganland máva.

      Reply
  2. Barbora 20. septembra 2018 at 9:28

    Ja by som sa rada spýtala, aké lístkové cesto používate.

    Reply
    1. Surová dcérka 20. septembra 2018 at 16:16

      Lístkové cesto kupujem v Prahe, najviac sa mi osvedčilo lístkové cesto z ceskeho Lidl-u. Väčšina ciest býva s rastlinným tukom, nie živočíšnym. Takže stačí prezrieť zloženie. Na Slovensku dokonca Vegana mávala aj možnosť veg cesta bez palmoveho oleja. :)

      Reply
  3. Pingback: Krémové vegan rajčinové rizoto s cuketou - Surová Dcérka

  4. Pingback: Vegan Juhoslovanské koláče so sezamom - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *