Vegan pesto z medvedieho cesnaku

Koniec marca znova priniesol dlhoočakávanú úrodu medvedieho cesnaku. Jedno z využití, ktoré má u nás úspech je vegan pesto z medvedieho cesnaku. Ak pôjdete medvedí cesnak zbierať, tak zbierajte len toľko, koľko využijete a snažte sa byť šetrní k prírode. Cesnak nerastie v lesoch len pre človeka.

Na vegan pesto z medvedieho cesnaku potrebujete:

Počet porcií1 porcia
Celkový čas20 min.

 350 g listov medvedieho cesnaku
 250 g vlašských orechov (kešu alebo to, čo doma máte)
 200 ml olivového oleja
 1 ½ ČL soli
 1 ½ citróna - šťava

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 350 g listov medvedieho cesnaku
 250 g vlašských orechov (kešu alebo to, čo doma máte)
 200 ml olivového oleja
 1 ½ ČL soli
 1 ½ citróna - šťava

Pokyny

Notes

Vegan pesto z medvedieho cesnaku
pesto z medvedieho cesnaku

Z tohoto množstva si pripravíte asi 1 liter pesta, ktoré môžete zatvoriť do pohárov. Vydrží kludne rok!

Listy medvedieho cesnaku vložte do mixéra spolu so šťavou z 1 a pol citróna. Všetko spolu čo najjemnejšie rozmixujte. Až potom pridajte orechy, olivový olej a soľ. Orechy môžete použiť už namleté, ak nemáte mixér alebo kuchnský robot s nožmi v tvare S, ktorý ich zvládne.

Všetko spolu rozmixujte do hľadka, aby nezostali žiadne veľké kusy orechov. Začnite na nižších otáčkach a postupne pridávajte. Mixovujte kludne 3-4 minúty. Podľa chuti a použitia pesta, môžete pridať aj trochu čierneho či červeného korenia.

Pesto z medvedieho cesnaku môžete dať do pohárov a na vrch každého pohára nalejte ešte trochu olivového oleja, aby bolo pesto celé ponorené. Potom dobre zatvorte a skladujte v chladničke či mrazničke. Máme odskúšané, že rok vydrží a chutí ako čerstvé.

Z pesta si môžete potom uvariť aj skvelé Rizoto s pestom z medvedieho cesnaku a tempehom.

vegan pesto z medvedieho cesnaku

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 509 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *