Túto levanduľovo sladké odmenu som vám chcela priniesť na zajtrajší piknik. Pre počasie ho asi budeme musieť odložiť a neviem či vegan levanduľové sušienky vydržia do druhého termínu. Musíte mi veriť, že sú skvelé! Ako klasické maslové sušienky k čaju, ale vegánske.
Na vegan levanduľové sušienky potrebujete:
- 350g hladkej špaldovej múky
- 1 zrelý bodkový banán
- 250g alsan rastlinného tuku na pečenie
- 120g práškového cukru
- 4ČL sušených levanduľových kvetov
- 1ČL limetkovej alebo citrónovej kôry
Práškový cukor si môžete vyrobiť z trstinového cukru, tým že ho rozmixujete na prášok. Mixér to skvelo zvláda. Levandulu sme použili našu so záhrady, jeden zväzok nasušených kvetov stačí. A citrónovú kôru si nastrúhajte z bio citróna ak chcete vlastnú. Potom si všetky ingrediencie na levanduľové sušienky dáte do nádoby a dobre ich premiešate a vypracujete hladké súdržné cesto. To necháte na chvíľu, tak 20 minút v chladničke odstáť. Potom si ho vyberiete a rozvaľkáte na doske tak na 3-4 milimetre. Vyberte si svoje obľúbené formičky a vytvorte si sušienky.
Nám vyšli asi 4 plechy sušienok v tomto tvare. Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie a cesto pečte asi 10-15 minút na 170 stupňoch. Kedže teraz čaj nepijeme, tak si k sušienkam dávame náš domáci jahodoví alebo egrešový džem a je to skvelé. Levanduľa robí tie najlepšie sušienky! určite to s nimi nepreháňajte, nech vám vydržia aspoň týždeň!
Pingback: Čo som dnes jedla: Vegan jedálniček Júl - Raw Mother&Daughter
Jsou výborné! Dnes jsem je upekla na Islandu namísto vánočního cukroví a vypadá to, že se po nich jen zapráší :) Díky za tip a mějte hezké svátky.
Pingback: Grilované broskyne a 8 jedlých letností. – Radosť je voľba.