K tomuto receptu na vegan Ferrero Rocher netreba písať dlhý úvod. Očakávajte veľa čokolády a lieskovcov. Jemný, tak akurát tekutý krém, chrumkavý obal z lieskovcov a vegan mliečnej čokolády. A samozrejme čakajte všetok pôžitok, ktorý k tejto sladkosti patrí.
Pre tento recept som využila moje partnerstvo s Aktin.sk, kde zoženiete skvelé orechy aj v kilových baleniach, malé čokopecičky, špaldovú múku a veľa skvelých vegánskych potravín. Cez môj odkaz si môžete pozrieť moje obľúbené produkty.
Vegan Ferrero Rocher:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Ingrediencie:
Lieskovcové maslo – Používam čisté lieskovcové maslo, ktoré je teraz úplnou novinkou. Je z Talianskych Piemonte lieskovcov a je dokonalo jemné a tekuté. Ak však máte dobrý mixér a lieskovce, maslo si viete pripraviť doma sami.
V mixéri rozmixujte lieskovce a cukor na hladké maslo. Lieskovce začnite mixovať na najnižších otáčkach. Mixér chvíľami vypínajte, aby ste z jeho stien mohli zoškrabávať zvyšky orieškov – chcete ich rozmixovať všetky. Najskôr sa snažte dosiahnuť maslovú konzistenciu s malými kúskami orieškov. Až sa tak stane, zvýšte obrátky o 1 – 2 stupne. Približne za 5 minút by lieskovce mali pustiť olej a vytvoriť tekuté maslo. Potom pridajte zvyšok ingrediencií.
Vegan mliečna čokoláda – Ja rada používam čokoládu iChoc, ktorá je bežnejšie dostupná v zdravých výživách a vegan obchodoch. Ak si chcete dopriať väčšiu a výhodnejšiu zásobo čokolády, tak odporúčam objednať online čokoládu Linnolat, ktorá je absolútne top!
Postup:
Nad parou rozpustite vegan mliečnu čokoládu. Hneď ako sa roztopia posledné kúsky čokolády, dostavte ju z ohňa a prelejte do misky, prilejte lieskovcové maslo, práškový cukor, kakao, vanilku a soľ. Poriadne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Maslo uložte do mrazničky asi na 2 hodiny. Keď bude dostatočne tuhé na tvarovanie, pustite sa do tvarovania guličiek.
Z masla odoberte lyžičkou 10 gramov, do stredu vložte jeden lieskovec a vytvarujte guľku. Keď miniete všetko maslo, vznikne vám asi 24 guličiek. Dajte ich znova zmraziť asi na 30 minút.
Na obaľovanie budete potrebovať ďalšie lieskovce a čokoládu. Lieskovce pár pulzami v mixéri rozsekajte na menšie kúsky, nie však na jemno. Čokoládu zohrejte nad parou na teplotu asi 40 stupňov. Z mrazničky vyberte schladené gulôčky a každú namočte do čokolády, prebytky nechajte odkvapkať a následne guľky vyváľajte ešte v rozsekanách lieskovcoch. Čokoláda na vychladenej plnke rýchlo tuhne, takže s obaľovaním neotáľajte.
Takto pripravené ferrero dajte na 10 minút do mrazničky.
Pripravte si zvyšok čokolády, naberte si trochu do dlane a každý vychladený kúsok obaľte v dlaniach čokoládou, aby ste pokryli lieskovce. Posledný krát dajte ferrero do mrazničky na 20 minút.
Hotové gulôčky môžete dať do košíčkov alebo obaliť v zlatom papieri pre dokonalý zážitok. Pred konzumovaním skladujte ferrero v izbovej teplote, aby náplň vnútri čokolády zmäkla.
Ďalšie sladké recepty nájdete tu. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.
Tento recept vznikol v spolupráci z Aktin.sk a Aktin.cz, kde nájdete moje obľúbené suroviny na pečenie.
Výborný recept, nechápu, že tady není jediný komentář. Je to pracnější, ale výsledek super, jako z obchodu a myslím, že zabalené v nějakém zlaté nebo lesklém alobalu to fakt bude působit fakt luxusně. Já jsem je postříkala zlatým prachem ve spreji a vypadalo to krásně. :-)
Ďakujem! :)