Špaldová kaša s hubami

Ďalší jednoduchý recept, ktorý sa bude hodiť pre všetkých vegánov a raw till 4 vegánov. Jednoduchá špaldová kaša, ktorú môžete jesť na stovky spôsobov. Vždy podľa toho, akú zeleninu doma máte.

Na kašu potrebujeme:
– špaldu alebo jednozrnku
– pohánku
– nelúpanú ryžu
– cibuľu
– cesnak
– korenie
– olivový olej

Špaldu, pohánku a nelúpanú ryžu budeme potrebovať v pomere 1:1:1. My sme použili šálku z každej suroviny. Špaldu či jednozrnku si namočíme do vody večer pred varením, aby bola mäkká, a pred varením ju scedíme.

Na lyžičke olivového oleja si speníme cibuľku a 1-2 strúčiky cesnaku. Pridáme bazalku, oregáno, majorán, kurkumu, petržlenovú vnať, červenú papriku,lugurček, provensálske korenie a trochu čierneho korenia. Jednoducho korenie, aké máme radi. Potom pridáme špaldu a pohankou a s ryžou, ktoré sme umyli a nechali v sitku odkvapkať. Chvíľu spolu restujeme,  zalejeme vriacou vodou a varíme ako by sme varili ryžu. Takže necháme zovrieť a potom vypneme plameň a kaša je hotová, keď sa vsiakne všetka voda.

Ako prílohu sme si pripravili šampióni a rajčiny na grilovacej panvici a omáčku s rajčinového pretlaku s citrónom a bazalkou. Hodí sa akákoľvek zelenina či omáčka.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 039 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *