Ďalší jednoduchý recept, ktorý sa bude hodiť pre všetkých vegánov a raw till 4 vegánov. Jednoduchá špaldová kaša, ktorú môžete jesť na stovky spôsobov. Vždy podľa toho, akú zeleninu doma máte.
Na kašu potrebujeme:
– špaldu alebo jednozrnku
– pohánku
– nelúpanú ryžu
– cibuľu
– cesnak
– korenie
– olivový olej
Špaldu, pohánku a nelúpanú ryžu budeme potrebovať v pomere 1:1:1. My sme použili šálku z každej suroviny. Špaldu či jednozrnku si namočíme do vody večer pred varením, aby bola mäkká, a pred varením ju scedíme.
Na lyžičke olivového oleja si speníme cibuľku a 1-2 strúčiky cesnaku. Pridáme bazalku, oregáno, majorán, kurkumu, petržlenovú vnať, červenú papriku,lugurček, provensálske korenie a trochu čierneho korenia. Jednoducho korenie, aké máme radi. Potom pridáme špaldu a pohankou a s ryžou, ktoré sme umyli a nechali v sitku odkvapkať. Chvíľu spolu restujeme, zalejeme vriacou vodou a varíme ako by sme varili ryžu. Takže necháme zovrieť a potom vypneme plameň a kaša je hotová, keď sa vsiakne všetka voda.
Ako prílohu sme si pripravili šampióni a rajčiny na grilovacej panvici a omáčku s rajčinového pretlaku s citrónom a bazalkou. Hodí sa akákoľvek zelenina či omáčka.