Perníkový chlebíček s pošírovanými hruškami

Počet porcií6 porcií
Čas prípravy15 min.Čas varenia1 hod. 30 min.Celkový čas1 hod. 45 min.
Pošírované hrušky
 3 kusy hrušiekzrelých, ale nie prezretých
 100 g kryštálového cukru
 750 ml vínaalebo vody
 200 ml vody - alebo viac, podľa veľkosti hrnca
 3 kusy badiánu
 2 kusy škorice
 ¼ ČL mletého kardamonu alebo pár kúskov celého
 1 ČL vanilkového extratku alebo pasty
Perníkové cesto
 300 g sójového alebo mandľového mlieka
 1 ČL octunapr. jablčného
 225 g hladkej pšeničnej múky
 150 g kryštálového cukrupoužite trstinový pre extra chuť
 35 g kukuričného škrobu
 30 g holandského kakaa
 2 ½ ČL perníkového koreniarecept na moju domácu zmes nájdete v Slovegán 2 kuchárke
 2 ¼ ČL kypriaceho prášku
 1 ČL jedlej sódy
 75 g repkového oleja + na vytretie formy
NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

Pošírované hrušky
 3 kusy hrušiekzrelých, ale nie prezretých
 100 g kryštálového cukru
 750 ml vínaalebo vody
 200 ml vody - alebo viac, podľa veľkosti hrnca
 3 kusy badiánu
 2 kusy škorice
 ¼ ČL mletého kardamonu alebo pár kúskov celého
 1 ČL vanilkového extratku alebo pasty
Perníkové cesto
 300 g sójového alebo mandľového mlieka
 1 ČL octunapr. jablčného
 225 g hladkej pšeničnej múky
 150 g kryštálového cukrupoužite trstinový pre extra chuť
 35 g kukuričného škrobu
 30 g holandského kakaa
 2 ½ ČL perníkového koreniarecept na moju domácu zmes nájdete v Slovegán 2 kuchárke
 2 ¼ ČL kypriaceho prášku
 1 ČL jedlej sódy
 75 g repkového oleja + na vytretie formy

Pokyny

Notes

Perníkový chlebíček s pošírovanými hruškami
(Visited 2 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *