Vegan žĺtkové rezy s orechovým cestom

Počet porcií20 porcií
Čas prípravy25 min.Čas varenia10 min.Celkový čas35 min.
 200 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
 1 ČL jablčného octu (alebo iný druh octu)
 200 g hladkej pšeničnej múky
 40 g kukuričného škrobu
 120 g múčkového cukru
 2 ČL kypriaceho prášku (6 g)
 ½ ČL jedlej sódy (2,5 g)
 ½ ČL mletej vanilky (1 ČL vanilkovej pasty)
 ½ ČL citrónovej kôry
 1 štipka soli
 200 g mletých vlašských orechov
 80 g aquafaby (alebo 60-80 g rastlinného mlieka)
 45 g oleja (slnečnicový či repkový)
Žĺtkový krém:
 40 g aquafaby
 ¼ ČL citrónovej šťavy
 1 štipka mletej vanilky
 260 g múčkového cukru
 2 g žltého gélového potravinárskeho farbivavoliteľné
 2 ČL rumu alebo citrónovej šťavy
 1 štipka čiernej soli (pre vajíčkovú dochuť)
 50 g horkej 70 % čokolády
NáročnosťMierne pokročilý
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 200 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
 1 ČL jablčného octu (alebo iný druh octu)
 200 g hladkej pšeničnej múky
 40 g kukuričného škrobu
 120 g múčkového cukru
 2 ČL kypriaceho prášku (6 g)
 ½ ČL jedlej sódy (2,5 g)
 ½ ČL mletej vanilky (1 ČL vanilkovej pasty)
 ½ ČL citrónovej kôry
 1 štipka soli
 200 g mletých vlašských orechov
 80 g aquafaby (alebo 60-80 g rastlinného mlieka)
 45 g oleja (slnečnicový či repkový)
Žĺtkový krém:
 40 g aquafaby
 ¼ ČL citrónovej šťavy
 1 štipka mletej vanilky
 260 g múčkového cukru
 2 g žltého gélového potravinárskeho farbivavoliteľné
 2 ČL rumu alebo citrónovej šťavy
 1 štipka čiernej soli (pre vajíčkovú dochuť)
 50 g horkej 70 % čokolády

Pokyny

Notes

Vegan žĺtkové rezy s orechovým cestom
(Visited 23 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *