200 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
1 ČL jablčného octu (alebo iný druh octu)
200 g hladkej pšeničnej múky
40 g kukuričného škrobu
120 g múčkového cukru
2 ČL kypriaceho prášku (6 g)
½ ČL jedlej sódy (2,5 g)
½ ČL mletej vanilky (1 ČL vanilkovej pasty)
½ ČL citrónovej kôry
1 štipka soli
200 g mletých vlašských orechov
80 g aquafaby (alebo 60-80 g rastlinného mlieka)
45 g oleja (slnečnicový či repkový)
Žĺtkový krém:
40 g aquafaby
¼ ČL citrónovej šťavy
1 štipka mletej vanilky
260 g múčkového cukru
2 g žltého gélového potravinárskeho farbivavoliteľné
2 ČL rumu alebo citrónovej šťavy
1 štipka čiernej soli (pre vajíčkovú dochuť)
50 g horkej 70 % čokolády
Ingrediencie
200 g rastlinného mlieka (sójové, mandľové)
1 ČL jablčného octu (alebo iný druh octu)
200 g hladkej pšeničnej múky
40 g kukuričného škrobu
120 g múčkového cukru
2 ČL kypriaceho prášku (6 g)
½ ČL jedlej sódy (2,5 g)
½ ČL mletej vanilky (1 ČL vanilkovej pasty)
½ ČL citrónovej kôry
1 štipka soli
200 g mletých vlašských orechov
80 g aquafaby (alebo 60-80 g rastlinného mlieka)
45 g oleja (slnečnicový či repkový)
Žĺtkový krém:
40 g aquafaby
¼ ČL citrónovej šťavy
1 štipka mletej vanilky
260 g múčkového cukru
2 g žltého gélového potravinárskeho farbivavoliteľné
2 ČL rumu alebo citrónovej šťavy
1 štipka čiernej soli (pre vajíčkovú dochuť)
50 g horkej 70 % čokolády
Pokyny
Notes
(Visited 23 times, 1 visits today)