Ingrediencie
Pokyny
V polievkovom hnci a na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Opekajte ju asi 10 minút, na poslednú minútu k nej prihoďte aj nadrobno nastrúhaný cesnak a zázvor. Následne pridajte kukuricu a všetko spolu v hrnci zalejte zeleninovým vývarom.
Kukuričnú polievku takto varte asi 10 minút, kým kukurica úplne nezmäkne. Pár kúskov uvarenej kukurice odložte do misky bokom – budú sa hodiť pri servírovaní. Do polievky pridajte podľa vašej chuti a preferencií chili. Všetko spolu v hrnci rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
Na záver kukuričnú polievku posoľte a pridajte aj kokosové mlieko, alebo sójovú smotanu Alpro. Kokosové mlieko dodá tejto sladko-pikantnej polievke moderný nádych. Ak preferujete tradičnejšiu chuť, alebo nemáte radi kokos, použite sójovú či ryžovú smotanu. Kukuričnú polievku podávajte posypanú celými kúskami kukurice, čili a s čerstvým pečivom.
Viac polievok nájdete v kategorií polievky. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.