Raw ovocná zmrzlina z banánov a kakaa

Raw ovocná zmrzlina je veľmi jednoduchá na prípravu. Receptov a spôsobov je viac, ale my preferujeme ten naozaj najľahší. Hlavnou zložkou sú zrelé sladké bodkované banány!  Ovocná zmrzlina môže mať akúkoľvek príchuť akú chcete aj keď základ sú banány.

Na raw limetkovú zmrzlinu potrebujeme:
– 400g banánov
– šťavu z limetky
– lístky mäty

Zrelé banány ošúpeme a nakrájame na kolieska. Vložíme do nádobky na jedlo a necháme v mrazničke aspoň pár hodín alebo cez noc. Ideálne je pripraviť si zásobu banánov keď máte doma veľa zrelých, ktoré nestíhate zjesť. potom si môžete vyrobiť zmrzlinu kedykoľvek. Zmrzlinu vyrobíme pomocou spoľahlivého mixéra alebo kuchynského robotu. Najskôr si do mixéra dáme šťavu z limetky a pridáme lístky mäty. Po ich zmixovaní pridáme banány a mixujeme znova až kým sa chute nespoja. Vznikne studená zmes – raw ovocná zmrzlina, ktorá je pripravená na konzumáciu.

Ak chceme ovocnú zmrzlinu, okrem banánov si zmrazíme napríklad jahody, maliny, marhule…  Pridaním raw kakaa, karobu alebo vanilky vznikne obľúbená čokoládová alebo vanilková zmrzlina. Ak by som chcela napríklad takú „šmolkovú“  tak by som si ju spravila z jackfruitom. To je podľa mňa prírodná cukríková chuť, ale žltej farby, takže na modrú by som asi musela pridať čučoriedky.

S pomerom si nerobte starosti, ochutnávajte počas mixovanie či je zmrzlina dosť čokoládová alebo ovocná. Vždy to bude záležať od množstva banánov – viac banánov, viac kakaa, viac ovocia.

Raw ovocná zmrzlina nemá hranice, nechajte si v nej skutočné a čerstvé kúsky ovocia. Jedzte ju lyžicou ako studenú kašu alebo ju nechajte stuhnúť do kopčekov či ako nanuk.

raw banánová zmrzlina


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 069 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: Amarantová kaša: Mandľové mlieko: Nanacream - Raw Mother&Daughter

  2. Equiplo 24. marca 2019 at 23:49

    Moc pekný recept! V dnešnej dobe je rovnako oveľa zaujímavejšie domáca príprava zmrzliny, kedy človek vie, z akých surovín je vyrobená.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *