Raw Vianočná kapustnica

Raw kapustnica? Naša štedrovečerná varená kapustnica je odjakživa vegánska, bez klobások a mäsa. A tak ju jedáva celá rodina odjakživa. Ak chcete viac ako vegnánsky zážitok, môžete si dopriať aj raw kapustnicu, ktorú sme odskúšali a je výborná!

Na kapustový základ potrebujeme:

– 500g kyslej kapusty
– 2 PL sójovej omáčky
– 1/2 ČL drvenej rasce
– 1 PL olivového oleja
– sušené slivky
– sušené huby
– sušené jabĺčka aj hrušky

Pred prípravou scedte z kapusty vodu (odložte si ju bokom) a pridajte ku kapuste korenie a olej na dochutenie. Kapustu nakrájajte a dobre zmiešajte s korením. Niekoľko kusov sliviek namočte do vody aspoň na hodinku, aby zmäkli a primiešajte ich do kapusty. My sme pridali aj domáce jabĺčka a hrušky. Ak ich máte v kapustnici rady,  tiež ich na chvíľu namočte a pridajte ku kapuste.Všetko nechajte odstáť.

Huby si môžete tiež nasušiť vlastné. Nakrájajte si šampiňóny alebo portobello huby na plátky, pokvapkajte ich marinádou zo sójovej omáčky, citróna, olivového oleja či čierneho korenia a nechajte asi 4 hodiny sušiť sušičke.  Môžete nimi kapustnicu na záver ozdobiť.

Na zálievku – polievku budeme potrebovať: 

– 3 až 4 deci šťavy z kapusty
– 1/4 červenej papriky
– 3 ks sušených sliviek
– 2 ks sušených húb
– 2 PL kyslej kapusty
– 3-4 ČL drvenej rasce
– 2 PL lahôdkového droždia
– 1 ČL červenej papriky
– 2 PL sójovej omáčky
– štipku himalájskej soli

Slivky si opäť necháme aspoň hodinu zmäknúť vo vode. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a rozmixujeme. To je celé, stačí nabrať trochu kapusty, zaliať kapustovým „smoothie“, pridať huby a môžeme jesť. Kapustnicu môžete nechať zohriať do teploty 42 stupňov ak nemáte radi úplne studené polievky. Ak ste zvyknutý na kapustnicu so smotanou, ľahko ju vyrobíte s kešu alebo môžete použiť inú rastlinnú smotanu bez orieškov.

Ak sa ti páči, čo robíme, pomohli sme ti na tvojej ceste, môžeš sa stať naším patrónom tu a získať rôzne odmeny a výhody :)


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 373 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Pingback: Vianočný tofu kapor so zemiakovým šalátom - Raw Mother&Daughter

  2. Pingback: Vianočná hubová polievka - Raw Mother&Daughter

  3. Pingback: Vegan Linecké koláčiky - Raw Mother&Daughter

  4. Pingback: Vegánsky "Vaječný" likér - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *