Ak treska nikdy nechutila, tak si rýchlo nájdi iný recept! Ale ak trochu bojuješ s chuťami, táto raw treska – pomazánka ťa udrží pri vegánstve. Rybaciu chuť dokonale nahradia riasy nori. Presvedčili sme sa o tom pri Vianočnom tofu „kapríkovi“ a teraz zachraňujeme životy aj treskám.
Na raw treska pomazánku potrebuješ:
– šálka slnečnicových semienok
– 1-2 mrkvy
– 3 stonky zeleru
– 1 menšia cibuľka
– šťava z jedného citróna
– ryžový ocot
– 1ČL olivového oleja
– 2ČL nori vločiek
Slnečnicové semienka necháme vo vode mäknúť aspoň 4 hodiny. Mrkvu, zeler a cibuľku si nakrájame na drobné kúsky. Po 4 hodinách zlejeme vodu zo semienok a dáme ich do mixéra s citrónovou šťavou, olivovým olejom a trochou vody. Podľa chuti pridáme ryžový ocot.
Všetko spolu rozmixujeme na hladký krém. Do krému pridáme nakrájanú zeleninu a nori vločky. Všetko premiešame a môžeme podávať s raw jednozrnkovými plackami!
recept je zase nepresný,. do kolko vody dávate na začiatku semiačka? je to dôležité keďže potom vodu zlejete a mixujete ju s ostatnými surovinami na hladkú kašu, ako píšete.
Nepoužijeme nikdy celú vodu, vždy len trochu podľa toho aby nam vznikla konzistenia akú chceme :) Mama vždy všetko robí od oka a pocitu, takze vodu nemeria už vôbec :D
Skvelý recept Nikuška ! :) Morské riasy sú nevyhnutné pre organizmus a v tomto jedle sa krásne ,,zamaskujú“. Takmer identická chuť ako treska, ale lepšia a hlavne zdravá. Ďakujem Ti za to čo s mamkou robíte, ste super
my ďakujeme za podporu! ;)