Tortily s guacamole, kôprovým a horčicovým dipom

Ak by som mala talent na písanie, zložím na toto jedlo báseň. Ale nemám talent na písanie, len trocha talentu na tvorenie, tak sa s podelím o tento skvelý recept. Tortily s guacamole, kôprovým a horčicovým dipom, takže hneď tri spôsoby ako si užiť tortily.

Na  raw kukuričné tortily s guacamole potrebujeme:

– jednu žltú papriku
– 400g mrazenej, alebo čerstvej kukurice
– 100g namočeného sezamového semienka
– šťava s pol limetky
– 1ČL kurkumy
– 1ČL drvenej rasce/kmínu
– troška mletého korenia
– štipka himalájskej soli

Všetky suroviny spolu rozmixujeme. Cestíčko dáme na plech s papierom na pečenie, ktorý jemne potrieme kokosovým alebo olivovým olejom, vytvarujeme si placky a dáme  ich sušiť do rúry alebo sušičky približne na 5-6 hodín a 42st. Ja v polovici sušenia placky pretáčam.

Na Mexické guacamole potrebujeme:

– 2 zrelé avokáda
– 1-2zrelé paradajky nakrájané na malé kocky
– šťava z jednej limetky (môže byť aj kôra, ja som nedala)
– 2 mladé cibuľky nakrájané na jemno
– jeden prelisovaný strúčik cesnaku
– na drobno nasekanú vňať koriandra alebo petržlenu
– himalájsku soľ podľa chuti
– kto chce pikantnejšie tak aj kúsok drvenej chilli papričky

Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné nakrájané suroviny,  premiešame s limetkovou šťavou, a ak chceme,  jemne osolíme. Tortily s guacamole máme pripravené. Je to božská mexická kombinácia so sladkými kukuričnými tortillami.

Tortily s guacamole

Na light gaucamole potrebujeme:

– jednu cuketu, ktorú spracujeme vo food procesore, alebo nastrúhame na jemno(vytlačiť prebytočnú vodu)
– jednu paradajku nakrájanú na drobno
– jednu štvrtinu avokáda, cca. 1PL
– šťavu s limetky
– 1 mladú cibuľku nakrájanú na drobno
– 1 strúčik cesnaku, pretlačiť
– koriandrovú a petržlenovú vňať nasekanú na drobno
– štipka soli

Všetko spolu zmiešať a vznikne guacamole s nízkym obsahom tuku, kedže sme nepoužili veľa avokáda. Dobrý recept ak sa s guacamole nedelíte, ale porcia je len pre vás.

Kôprová nátierka:

– šálka namočených kešu orieškov
– citrónová šťava
– troška vody (podľa konzistencie)
– štipka himalájskej soli
– nadrobno nakrájaný kôpor

Kešu, citrónovú šťavu, troška vody rozmixovať na krémovú konzistenciu. Dochutiť soľou a pridať kôpor a ďalšia nátierka je hotová, táto určite nie je nízkotučná.

Pomazánka s horčicou:

– jedno avokádo
– trocha citrónovej šťavy
– 2ČL raw horčice (recept)
– nakrájaná paradajka
– nadrobno nakrájaná cibuľka, alebo pažítka
– nasekaná petržlenová vňať

Avokádo roztlačiť vidličkou, pridať raw horčicu spolu s ostatnými surovinami a zmiešať.

Dobrú chuť pri spoznávaní mexických raw chutí!


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 887 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *