Nemyslela som si, že ešte niekedy ochutnám slivkové gule, nie že by mi to chýbalo, ale tieto raw slivkové gule boli skvelé!
Na raw slivkové gule potrebujeme:
-250g pohanky (cez noc namočenej, pred použitím presušenej)
– 150g namočených datlí
-2ČL škorice
– slivky
– agáve
Pohanku dobre presušíme, inak nebude dobre lepiť. Spolu s datľami a škoricou ju spracujeme vo food procesore na príjemne sladké cestíčko. Tým si jednoducho obalíme slivky. Pri obaľovaní si treba namočiť ruky do vody, aby boli vlhké a cesto zostávalo na slivkách.
Už obalené slivky si môžeme dať do sušičky alebo na hodinku zohriať do rúry (zohrievame do 42st), ale nemusíme. Teplom povrch guľôčok trochu zaschne a nebude lepiť.
Na tanieri ich ich polejeme trocha agáve, posypeme škoricou a prelejeme s omáčkou z rozmixovaných sliviek. Gule nielen na tanieri, ale aj za ušami!
Viac fotografií v našom albume.
Pingback: Raw Slivkový rez | Raw Mother&Daughter
Pingback: Raw Jablčník | Raw Mother&Daughter
No ja robím cesto z macanych kešu, kokosovej muky,sliviek,datli, maku, štipky škorice, vanilky, a sol.