Raw mangová torta

Mango ma u nás úspech v každej podobe. Asi prvou raw tortou akú sme ochutnali, bola mangová torta, takže sme ju museli pripraviť aj doma!

Na korpus potrebujeme:

– šálka vlašských orechov
– šálka mandlí
– 100g datlí
– polovičku vanilkového lusku
– nastrúhanú kôru z jedného BIO citróna

Pozrite si recept na našom youtube:

Vlašské orechy a mandle sme si na noc nechali namočené vo vode, pred použitím sme ich nechali dobre odkvapkať a presušili na slnku asi hodinku aby neboli mokré. Datle tiež namočíme asi na hodinku, len aby zmäkli. Potom všetky suroviny spracujeme v kuchynskom robote alebo mixéri a vzniknuté cesto natlačíme do formy na tortu.

Na mangový krém potrebujeme:

– 400g kešu orechov
– 1 väčšie zrelé mango /alebo dve menšie
– šťava z dvoch meších citrónov
– 5Pl agáve
– 200ml kokosového oleja
– trocha citrónovej kôry

IMG_2378

Aj kešu oriešky si necháme namočiť cez noc ako všetky oriešky a presušíme. Použite čo najzrelšie a najsladšie mango aké máte. my sme použili jedno veľké, ktoré nebolo príliš šťavnaté. Všetko v mixéri rozmixujeme na hladký krém, ktorý by nemal byť príliš riedky. Mango sme pridali až na záver ke´d sa nám dobre rozmixovali kešu oriešky. Ak použijete viac manga a krém bude riedky, pridajte viac kešu orieškov a kokosového oleja. Krém navrstvíme na korpus a odložíme do mrazničky na pár hodín, keď stuhne stačí ho už nechať v chladničke. Na druhý deň dozdobíme podľa vlastnej fantázie. U nás kvetinkami z manga a mätou.

Viac fotografií v našom albume.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 9 496 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. Jana Novotná 18. marca 2016 at 20:24

    Mohu se zeptat, jak jste docílili tak žluté barvy? Mango dort jsem dělala několikrát, ale při poměrech co uvádíte ( 400g kešu a jedno mango ) by nikdy nebyl takhle žlutý…

    Reply
    1. Raw Daughter 19. marca 2016 at 15:07

      Vždy to záleží na samotnom mangu, niekedy máme veľmi tmavé zrelé mango a niekedy zase nie, preto je niekedy torta velmi sýta a niekedy svetlejšia :) prvá torta bola pripravovaná z dvoch menších máng, takže tam bolo aj viac cužiny

      Reply
  2. vrbicka 19. marca 2016 at 1:59

    Prosím, jaký používáte ten mixer? Děkuji. :-) dortik vypadá úžasně.

    Reply
  3. Pingback: Raw mango torta – crueltyfreetimi.sk

  4. Marcela 1. októbra 2018 at 16:44

    Myslím že pekná žltá farba sa Da docieliť aj štipkou kurkumy❤️

    Reply
    1. Surová dcérka 1. októbra 2018 at 19:18

      Určite áno! :) Len jemne sňou hah

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *