Makové rolády sú tradičným koláčom od babičky. Takto si môžeme niečo podobné, ale zdravšie tiež vychutnať. Raw maková roláda je skvelý príklad.
Raw maková roláda obsahuje:
– šálku pohánky
– šílku hrozienok
– 8x sušené datle
– šálku maku
– šálku sušených sliviek
– škoricu
Pohánku a hrozienka si namočíme na cca. 20 minút, scedíme, necháme trocha preschnúť na slniečku a dáme do mixéra. Pridáme asi 8 ďatlí a rozmixujeme na hmotu, ktorú rozotrieme na fóliu.
Rovnako vopred namočený mak, asi jednu misku, rozmixujeme so sušenými slivkami a troškou škorice. Mixujeme až dostaneme konzistenciu slivkového lekváru. Potom hmotu jednoducho natrieme na pohánkový základ, stočíme na roládu a môžeme nechať hotovú roládu na chvíľu schladiť alebo okamžite krájať a degustovať. Maková roláda je rýchlo hotová.
Aj keď mak nie je orech, ale semienko, stále má vysoký obsah tukov. Preto je lepšie ho tiež namočiť do vody.
Viac fotografií v našom albume.
Dobry den prajem,recept vyzera uzasne :) chcela by som ho vyskusat ale mohla by som poprosit pomery, kolko coho potrebujem aby bola rolada taka ista chutne vyzerajuca ako ta vasa? Dakujeem :)
dobrý deň, všetko robím od oka, ale po väčšine vždy robím na misky….bola tu miska pohanky,hrozienka s datlami do hromady tiež za misku, tak isto slivky a mak tak primerane :)