Dezert pre milovníkov šťavnatých koláčov z jabĺk sme pripravili recept na skvelú tortu! Raw jablková torta so škoricou a marhuľami.
Na korpus raw jablkovej torty potrebujeme:
– 200g datlí
– 200g fíg
Aspoň na dve hodinky datle aj figy namočíme do vody, aby zmäkli. Po zmäknutí ich dobre scedíme a v mixéri alebo kuchynskom robote ich rozmuxujeme na náš korpus, ktorým si vystelieme formu na tortu ľubovolného tvaru.
Na krém raw jablkovej torty potrebujeme:
– 200g/balenie sušených marhúľ
– asi 5 jabĺk
– škoricu
– muškátový oriešok
Aj sušené marhule necháme vo vode namočené kým nezmäknú, dodajú dezertu kyselkavú chuť. Jablká nakrájame na jemné plátky. Marhule, škoricu a muškátový oriešok spolu rozmixujeme na krém, ktorý budeme vo vrstvách natierať na korpus a jablká aby sme navrstvili tortu.
Takže natrieme prvú vrstvu na korpus, potom naukladáme plátky jabĺk a na ne zatrieme krém… Postup opakujeme kým všetko neminieme. Vrchnou vrstou by mal zostať krém, ktorá môžeme ozdobiť jablkami alebo škoricou.
Raw jablková torta so škoricou je hotová za chvíľku, nič som nedávala tuhnúť, vytiahla z formy a krásne takto držal tvar.Určite skúste, chutí úžasne…. Žiadne orechy, žiaden tuk ani sladidlo! Naozaj zdravý vita recept! :)
Viac fotografií v našom albume.