Ďalšia tortička na objednávku pre všetkých, ktorých láka raw strava. A keďže vždy robím nejakú inú, tak ju v menšom urobím aj pre nás, aby som vedela, čo som vôbec vytvorila. Čokoládový krém sa podaril, je úžasný, niečo ako termix aj chuťou aj konzistenciou. Recept na túto raw tortu si môžete prečítať hneď teraz. Raw čokoládovo-pomarančová torta:
Na korpus potrebujeme:
– 100g vlašských orechov(namočených a presušených)
– 100g strúhaného kokosu
– 200g hrozienok (namočených na hodinku)
Všetko spracujeme v kuchynskom robote s nožmi v tvare S a natlačíme do formy na tortu.
Na čokoládový krém potrebujeme:
– 100g kešu (cez noc namočených)
– 1 banán
– 1 avokádo
– 10 čerstvých datlí (na chvíľu namočených)
– 1PL nepraženého kakaa
– 1PL karobu
– 30g 100% čokolády
– 50g kakaového masla
– 1PL kokosového oleja
– šťava z polovice citróna
Kakaové maslo, čokoládu a kokosový olej si nad parou rozpustíme. Do mixéra dáme banán, avokádo, datle, citrónovú šťavu, kakao a karob. Prilejeme rozpustenú čokoládu s maslom a olejom, a rozmixujeme. Pridáme kešu a vymixujeme na hladký krém. Nalejeme na korpus, poukladáme maliny a čučoriedky. Krém je hustý, kým si urobíme druhý netreba ho ani dávať stuhnúť do chladničky.
Na pomarančový krém potrebujeme:
– 150g kešu(namočených cez noc)
– 1 avokádo
– šťava z dvoch pomarančov
– kúsky pomarančovej dužiny
– hrsť mätových lístkov
– agáve podľa chuti
– 6PL kokosového oleja
Všetko rozmixujeme na hladký krém. Potom doňho pridáme kúsky pomarančov a premiešame. Potom krém nalejeme na čokoládovú vrtsvu. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke a torta je pripravená na oslavu. Raw čokoládovo-pomarančová torta