Raw čokoládová torta s pohánkou

Ak neviete ako ešte využiť pohanku, tu je chutný nápad. Raw čokoládová torta s pohánkou. Na prípravu tejto torty si hlavne potrebujeme pripraviť pohánku podľa postupu, ktorý nájdete aj tu.

Tento recept môže byť bezlepkový ale aj bez orieškov.

Na korpus potrebujeme:
– šálku naklíčenej pohánky
– pol šálky datlí – namočené vo vode na pár hodín
– 2PL raw kakaa a ak máme aj pár kakaových bôbov
– 3PL agáve
– 1 banán

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme (kvalitný mixér alebo kuchynský robot), cesto si dosladíme podľa vlastnej chuti a dáme ho na dno tortovej formy. Na cesto poukladáme zrelý banán nakrájaný na kúsky.

Na krém potrebujeme:
– misku mandlí – namočených vo vode cez noc (alebo 2-3 banány ak chceme verziu bez orieško)
– 3PL kakaa
– 2PL kakaového masla
– 3PL agáve
– kúsok vanilky
– šťavu z polovičky citróna

Všetko spolu rozmixujeme na krém. Ochutnáme a dochutíme agáve či kakaom podľa svojej chuti. Krém potom nalejeme na korpus a banány, necháme dobre stuhnúť stuhnúť v chladničke alebo mrazničke. Po stuhnutí je raw čokoládová torta s pohánkou hotová.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 2 880 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Nikush 18. apríla 2016 at 8:52

    Zdravím. Cez víkend som tortičku robila, ale vobec mi nestuhla :( Nechýba Vám v recepte náhodou kokosový olej na stuhnutie do krému? Keďže torta vobec nedržala tvar…

    Reply
    1. Raw Daughter 18. apríla 2016 at 13:30

      Ahoj :) Možno to chcelo viac kakaového masla. Skusila si dat do mraznicky? Niekedy nechce tuhnut aj torta z kokosákom kým nepride do mrazu a potom uz zvlada aj chlandicku. :)

      Reply
      1. Nikush 19. apríla 2016 at 9:48

        Mrazničku som veru neskúšala, nenapadlo ma, že by to nedržalo pokope a zleje sa celá vrchná vrstva dole.Tak som to nakoniec dala do misiek a bol z toho dezert. Chuťovo inak výborná. :)

        Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *