Na raňajky nemusíte mať len ovsenú kašu. Raňajková ryžová kaša je skvelá alternatíva, ktorú sme nemali len na raňajky, ale aj na večeru. Mne najviac chutia kaše s kyslím lesným ovocím, preto som ho použila aj teraz.
Na raňajkovú ryžovú kašu potrebujete:
- 120g ryže
- 100g pohanky
- 30g kokosu
- asi 700ml vody
- škoricu
- čerstvé alebo mrazené ovocie
- kakao
- sladidlo (datľový sirup, agáve, javorový sirup…)
Pozrite si ryzovú kašu naživo:
Ryžu a pohanku premyjeme a necháme odkvapkať. Spolu s kokosom a vodou ich uvaríme do mäkka a rozpučíme (rozmixujeme), v našom prípade v MioMate, ktorý vyriešil za nás všetku prácu. Po tom kašu necháme trochu odstáť aby sa voda vpila do ryže.
Kaša samotná nemá žiadnu výraznú chuť, preto je na nás dochutiť ju. Tentokrát sme ju pripravili na spôsob krupicovej kaše – posypať škoricou, kakaom, agáve sirupom. Ako bonus maliny a mrazené bobule, ktorú teplú kašu schladia. Kašu si môžete pripraviť aj do pohára, keď budete vrstviť ovocie a dochucovadlá s ryžovou kašou, aby ste ju mali všade ochutenú. Ryžová kaša s ovocím a škoricou je skvelá! Nám z MioMatu vyšli dve fakt veľké porcie. Ak chcete, môžete pridať už počas varenia kakao a spraviť si ju na čoko spôsob.