Pečený karfiol á la čili vegan kuracie krídelká

Už dlho som chcela vyskúšať pečený karfiol v celku alebo na drobno, proste iným spôsobom ako ten vyprážaný. Niečo chrumkavé, jemne pikantné a lákavé. Nakoniec som sa včera náhodou dostala k tomu, že ho vyskúšam na štýl „buffalo wings“ – takže ako vyprážané kuracie krídelká, lenže vegánske a pečené. Skombinovala som, čo som doma mala a chutilo to dobre. Takže tu je recept! Múku použite akú máte, ja som mala len kukuričnú, takže som pripravila bezlepkovú verziu.

Na pečený karfiol á lá čili vegan kuriacie krídelká potrebujete:

– 1 karfiol
– 1/2 hrnčeku kukuričnej múky (obyčajná hladká, celozrnná)
– 1/2 hrnčeku vody
– 1 ČL papriky
– 1 ČL sušeného cesnaku
– 2 PL oleja
– 8PL stredne pálivej čili omáčky (sriracha a podobné, ja som použila Chilli Farm)
– 4PL ryžového octa
– 1PL sójovej omáčky

pečený karfiol vegan kuracie krídelká

Postup na tento recept:

Karfiol si rozoberte na menšie a malé ružičky. V nádobe spolu zmiešajte kukuričnú múku a vodu (pomer 1:1 ak by ste chceli obalovat väčšie alebo menšie množstvo karfiolu), pridajte papriku a sušený cesnak a dobre premiešajte aby vzniklo dosť tekuté cestíčko. V ňom obalte karfiol. Papier na pečenie potrite jemne olejom a poukladajte jedlotlivé kúsky na plech,a by sa nedotýkali. Pečte na asi 200 stupňoch tak 15 minút. V polovičke pečenia kúsky karfiolu pretočte.

Kým sa karfiol pečie tak so zvyčných ingrediencií pripravte pálivú omáčku. Zmiešajte sweet chili, olej, sójovku a ocot. Keď ubehne 15 minút a karfiol je upečený, polejte ho kludne aj na plechu pálivou omáčkou a dobre obalte každú ružičku. Znova pečte aspoň 3 minúty. Ja som piekla dlhšie aby sa objavili aj chrumkavé – spálené končeky.

K takýmto vegan kuracím krádelkám sa bude skvelo hodiť aj arašídová omáčka. Robievam ju na veľa spôsobov a tu je jeden, ktorý je asi najľahší.

Na omáčku k pečenému karfiolu potrebujete:

– 8PL arašídového masla
– 8PL telpej vody
– 2PL ryžového octa
– 1/2 PL limetky alebo citrónovej šťavy
– 1PL sójovej omáčky
– 1PL tekutého sladidla (datlová pasta)
– pár kvapiek  sezamového oleja (voliteľné)

Všetko spolu zmiešajte aby sa chute spojili a nechajte v chladničke kým nebudete chcieť namáčať vegan kuriecie krídla.

vegan kuracie krídla


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 23 350 times, 2 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *