Pasteis de nata je jeden z receptov, ktorý chystám na našu vegánsku cestu po Madeire s Worldee. Nie len že spoločne preskúmame tento krásny ostrov večnej jari, ale budeme chodiť po vegan a vegan friendly podnikoch, ochutnávať lokálne ovocie s lokálnym sprievodcom Marekom a spoločne sa naučíme aj variť lokálne špeciality vo verzii, ako tieto preslávené koláčiky. Navštívime tie najkrajšie miesta, vodopády, levády a prírodu, ktoré tento ostrov v Atlantickom oceáne ponúka. Všetko už máme pre vás naplánované, tak sa pridajte a poďte s nami do tepla.
Všetky informácie a podrobný itinerár tu: www.bit.ly/veganmadeira
Pasteis de nata:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Lístkové cesto zrolujte na valček a nakrájajte na 12 koliesok. Postupovať môžete podľa tohto videa, ak potrebujete vizuálnu pomôcku. Z každého spravte čo najtenšiu placku a vysteľte ňou formu na muffiny. Kým pripravíte plnku, dajte formu do chladničky a vyhrejte rúru na 250 stupňov bez ventilátora.
V malej miske rozmiešajte kukuričný škrob v rastlinnej smotane. V malom hrnci zmiešajte všetky ingrediencie na plnku a začnite krém zahrievať, kým nezhustne a nevytvorí sa hladný žltý krém. Ja som použila silnú Indickú vanilku, vďaka nej má môj krém má viac karamelovú farbu. Krémom naplnte košíčky z lístkového cesta a dajte ich piecť na 10 minút, kým sa na povrchu nevytvoria tmavé bodky.
Koláčiky nechajte 15 minút vychladnúť, kým sa do nich pustíte.