Neviditeľný jablkový koláč (vegan)

Neviditeľný jablkový koláč pochádza z francúzskej kuchyne a je známy svojimi očarujúcimi vrstvami tenko nakrájaných jabĺk, ktoré sa akoby rozpúšťajú v ceste, čím vytvárajú ľahkú a vzdušnú konzistenciu. Každé sústo ponúka dokonalú rovnováhu jemných jabĺk a sladkastej pudingovej náplne, obohatenej o náznaky vanilky a škorice.

Jablká, ktoré sú hlavným komponentom tohto koláča, odporúčam nakrájať na veľmi tenké plátky, aby sa počas pečenia dostatočne prepojili s pudingovou omáčkou. Použitie mandolíny uľahčuje tento proces a zabezpečuje, že plátky budú rovnomerne tenké. Vďaka tomu sa koláč pečením skvele prepečie a získa vzdušnú konzistenciu. Pri výbere jabĺk pre tento recept sa odporúča použiť odrody ako Golden Delicious alebo Granny Smith, ktoré dodajú koláču správnu rovnováhu medzi sladkosťou a kyslosťou. S ich krémovou textúrou a príjemnou chuťou sa budú perfektne kombinovať s jemným krémom z mandľového mlieka, ktorý je hlavnou náplňou.

Neviditeľný jablkový koláč:

Počet porcií8 porcií
Čas prípravy30 min.Čas varenia40 min.Celkový čas1 hod. 10 min.

 900 g jabĺk Golden Delicious či Granny Smith
 450 g mandľového mliekačerstvé Body&Future
 75 g cukru
 25 g kukuričného škrobu
 45 g hladkej múky
 2,50 PL olejarepkový či kokosový deodorizovaný
 1,50 ČL vanilkového extraktu
 štipka soli
 štipka škorice
 rastlinné maslo
 plátky mandlí

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

Ingrediencie

 900 g jabĺk Golden Delicious či Granny Smith
 450 g mandľového mliekačerstvé Body&Future
 75 g cukru
 25 g kukuričného škrobu
 45 g hladkej múky
 2,50 PL olejarepkový či kokosový deodorizovaný
 1,50 ČL vanilkového extraktu
 štipka soli
 štipka škorice
 rastlinné maslo
 plátky mandlí

Pokyny

Notes

Neviditeľný jablkový koláč
Neviditeľný jablkový koláč vegan

Začnite tým, že ošúpete jablká, potom ich nakrájate na veľmi tenké plátky, ideálne pomocou mandolíny. Formu na chlieb vyložte papierom na pečenie a predhrejte rúru na 200°C.

V hrnci na strednom ohni zmiešajte mlieko, kukuričný škrob, múku, cukor, štipku soli, štipku škorice, olej a vanilkový extrakt. Metličkou miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja a cukor sa nerozpustí. Pokračujte v miešaní, kým omáčka nezačne hustnúť, ale zostane tekutá. Potom odstavte hrniec z ohňa.

Začnite vrstviť plátky jabĺk do formy ako na videu tu, pričom medzi každú vrstvu rozotrite asi 1-2 PL pudingovej omáčky. Jemne pritlačte jednotlivé vrstvy, aby ste zaistili, že sú kompaktné a rovnomerne rozložené. Keď sú všetky jablká a omáčka navrstvené, forma skoro plná, pridajte na vrch kúsok rastlinného masla a všetko posypte plátkami mandlí. Koláč pečte asi 40-45 minút.

Po dopečení nechajte koláč úplne vychladnúť, než ho vyberiete z formy a budete krájať. Vrch môžete ozdobiť práškovým cukrom. Každý milovník jabĺk ho ocení ešte trochu teplý s opečenými mandľami či karamelovou omáčkou.

Ďalšie recepty na dezerty nájdete tu. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.

vegánsky neviditeľný jablkový koláč
Neviditeľný jablkový koláč vegánsky

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 679 times, 6 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *