Tento recept som si požičala od maminy. Touto skvelou kukuričnou polievkou nás s priateľom pohostila pri jednej z posledných návštev Piešťan. Jankovi kukuričná polievka s čili zachutila, a neprestal o nej básniť, kým som sa ju nakoniec nerozhodla zaradiť do tejto knihy. Tento recept pracuje s kokosovým mliekom, čoho výsledkom je tak trochu “fjúžn” chuť. Ak preferujete chuť tradičnejšiu, nahraďte ho rastlinnou, napríklad sójovou smotanou.
Tento recept a veľa ďalších vegánskych receptov nájdete v kapitole polievky Slovegán 2 kuchárky. Pri objednávke mojej prvej alebo druhej kucházky z nášho eshopu ponúkame stále doručenie vrámci Slovenskej republiky úplne zadarmo.
Kukuričná polievka s čili:
Ingrediencie
Pokyny
V polievkovom hnci a na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Opekajte ju asi 10 minút, na poslednú minútu k nej prihoďte aj nadrobno nastrúhaný cesnak a zázvor. Následne pridajte kukuricu a všetko spolu v hrnci zalejte zeleninovým vývarom.
Kukuričnú polievku takto varte asi 10 minút, kým kukurica úplne nezmäkne. Pár kúskov uvarenej kukurice odložte do misky bokom – budú sa hodiť pri servírovaní. Do polievky pridajte podľa vašej chuti a preferencií chili. Všetko spolu v hrnci rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
Na záver kukuričnú polievku posoľte a pridajte aj kokosové mlieko, alebo sójovú smotanu Alpro. Kokosové mlieko dodá tejto sladko-pikantnej polievke moderný nádych. Ak preferujete tradičnejšiu chuť, alebo nemáte radi kokos, použite sójovú či ryžovú smotanu. Kukuričnú polievku podávajte posypanú celými kúskami kukurice, čili a s čerstvým pečivom.
Viac polievok nájdete v kategorií polievky. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.
Notes
Verím, že tento recept využijete práve tieto dni, keď sa schladilo a nastalo mierne jesenné počasie. Práve v sezóne čerstvej domácej kukurice a čili papričiek je to rýchly spôsob využitia oboch ingrediencií. Aj keď v lete na teplé polievky často nemám chuť, táto ma vždy presvedčí a dá sa jesť aj za studena. Je proste skvelá!
Postup:
V polievkovom hnci a na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Opekajte ju asi 10 minút, na poslednú minútu k nej prihoďte aj nadrobno nastrúhaný cesnak a zázvor. Následne pridajte kukuricu a všetko spolu v hrnci zalejte zeleninovým vývarom.
Kukuričnú polievku takto varte asi 10 minút, kým kukurica úplne nezmäkne. Pár kúskov uvarenej kukurice odložte do misky bokom – budú sa hodiť pri servírovaní. Do polievky pridajte podľa vašej chuti a preferencií chili. Všetko spolu v hrnci rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
Na záver kukuričnú polievku posoľte a pridajte aj kokosové mlieko, alebo sójovú smotanu Alpro. Kokosové mlieko dodá tejto sladko-pikantnej polievke moderný nádych. Ak preferujete tradičnejšiu chuť, alebo nemáte radi kokos, použite sójovú či ryžovú smotanu. Kukuričnú polievku podávajte posypanú celými kúskami kukurice, čili a s čerstvým pečivom.
Viac polievok nájdete v kategorií polievky. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka.
Skusala som. Je vyborna. Zhanala som dobry recept na kukuricovu a tato prekonala ocakavania.
Výborná. Síce som nahradila kukuricu hokaido tekvicou, lebo jej mám teraz veľa!!! Super polievočka