Čo s hráškom? Pripravte z neho rýchlu a chutnú jarnú omáčku, hráškové cestoviny. Stačí pridať rastlinnú smotanu a dochutiť všetko mätou, bazalkou či kôprom a poriadnou dávkou lahôdkového droždia a citrónovej kôry. Hrášok, droždie, tofu, všetko okolo a na porciu môžete mať cez 40 g proteínu.
Hráškové cestoviny:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Dajte variť cestoviny podľa návodu na obale. Odložte si trochu vody, ak by bola omáčka hustejšia. Hrášok, čerstvý alebo mrazený, obarte horúcou vodou, aby získal krásne zelenú farbu.
Hrášok spolu so zvyškom ingrediencií na omáčku (okrem citrónovej kôry) dajte do mixéra rozmixujte do hladka. Podľa potreby pridajte viac citrónovej kôry, soli či byliniek. Bylinkami a kôrou nikdy nešetrite!
Cestoviny zmiešajte s omáčkou, ak bude hustejšia, pridajte trochu vody z varenia. Na záver pridajte citrónovú kôru, hrášok, marinované tofu a ďalšiu zeleninu podľa chuti. Hodí sa cuketa, šampiňóny, rajčiny, špargľa či brokolica, ktorú stačí pár minút opekať na panvici.
Recept nájdete aj ako video tu. Na blogu nájdete aj recept na skvelé tekvicové cestoviny.