Čokoládový chlebíček

Čokoládový chlebíček s orechmi v karamele. Vydrží šťavnatý dlhé dni a je plný hlbokej čokoládovej chuti. Taký si podľa tohto receptu ľahko upečiete aj bez vajíčka a laktózy. Na podtrhnutie tónov kakaa som pridala aj trochu kávy, škorice a vínneho octu s tónmi kardamónu a pomaranča od Bejbla.

Ich ocot je z českého ovocia a bylín, kvasený v dubových sudoch, ktoré mu dodávajú skvelú chuť a vôňu. Je nepasterizovaný, obsahuje teda octovú matku, a teda látky podporujúce mikroflóru. Je skvelý nielen na pečenie, do omáčok, ale aj na koktaily.

S kódom: DCERKA25 máte na bejblova-octarna.cz exkluzívnu zľavu 25 %, ktorá platí do 1.12. Takže ešte o 5% väčšia zľava ako získate počas Black Friday! 

Čokoládový chlebíček:

Počet porcií10 porcií
Čas prípravy30 min.Čas varenia1 hod.

"Mokré" ingrediencie:
 30 g holandského kakaa
 2 ČL instantnej kávy
 80 g horúcej vody
 200 g krupicového cukru
 80 g 70% horkej čokolády
 145 g kokosového jogurtu
 160 g rastlinného mliekasójové alebo mandľové
 60 g repkového oleja
 16 g vínneho octu (4 ČL)
 1 ČL vanilkového extraktu
Suché ingrediencie:
 275 g hladkej múky
 15 g kukuričného škrobu
  ČL soli
 ½ ČL škorice
 6,50 g kypriaceho prášku
 2,50 g jedlej sódy
Karamel:
 100 g krupicového cukru
 30 g rastlinného masla
 60 g rastlinnej smotany (30 %)
 16 g vínneho octu (4 ČL)
 štipka soli
 100 g vlašských orechov

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

Ingrediencie

"Mokré" ingrediencie:
 30 g holandského kakaa
 2 ČL instantnej kávy
 80 g horúcej vody
 200 g krupicového cukru
 80 g 70% horkej čokolády
 145 g kokosového jogurtu
 160 g rastlinného mliekasójové alebo mandľové
 60 g repkového oleja
 16 g vínneho octu (4 ČL)
 1 ČL vanilkového extraktu
Suché ingrediencie:
 275 g hladkej múky
 15 g kukuričného škrobu
  ČL soli
 ½ ČL škorice
 6,50 g kypriaceho prášku
 2,50 g jedlej sódy
Karamel:
 100 g krupicového cukru
 30 g rastlinného masla
 60 g rastlinnej smotany (30 %)
 16 g vínneho octu (4 ČL)
 štipka soli
 100 g vlašských orechov

Pokyny

Notes

Čoko chlebíček
Čokoládový chlebíček

Postup:

Zmiešajte kakao, instantnú kávu a horúcu vodu. Roztopte čokoládu a rastlinné maslo, nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Ideálne použite mlieko a jogurt izbovej teploty. Potom postupne zmiešajte všetky mokré ingrediencie.

Do druhej misky preosejte múku a škrob. Pridajte škoricu, kypriaci prášok, sódu a soľ. Následne vmiešajte suché ingrediencie do mokrých a vymiešajte cesto. Miešajte ho len kým sa stratia hrudky múky a dbajte na to, aby ste ho nepremiešali.

Rúru vyhrejte na 200 stupňov. Formu na chlieb vytrite rastlinným maslom a vysypte múkou. Formu naplňte tak, aby bolo asi 2 cm od kraja formy. Do stredu dajte tenké kúsky masla alebo cesto narežte nožom dobre namočeným v roztopenom rastlinnom masle. Koláč pečte asi 60–65 minút. Na posledných 20 minút vrch prekryte alobalom. Po upečení chlieb nechajte vychladnúť pod utierkou.

Cukor dajte do hrnca a bez miešania začnite zahrievať, kým sa nezačne roztápať na karamel. Zohrievajte ho, kým nebude zlatistý alebo nedosiahne teplotu okolo 170 stupňov. Potom pridajte postupne maslo, smotanu, ocot, soľ a asi 2 minúty ešte všetko povarte, kým pridáte orechy. Orechy s karamelom navrstvite na chlieb a nechajte znova vychladnúť, kým začnete krájať.

Upiecť si môžete aj môj skvelý banánový chlebíček  či citrónový chlebíček a ďalšie pokusy môžete sledovať na mojom instagrame,

Čokoládový chlebíček

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 618 times, 12 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *