Cestoviny s kukuričnou omáčkou (vegan)

Cestoviny s kukuričnou omáčkou? Musela som otestovať tento virálny recept a pripraviť jeho vegánsku verziu. Za mňa je najlepšia s kokosovou smotanou a trochou čili, verte mi!

Kukurica je bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov a minerálov, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre zdravé jedlá. V kombinácii s krémovou kokosovou smotanou sa táto omáčka stáva skvelým doplnkom k cestovinám, ale aj k iným jedlám.

Na prípravu tejto omáčky potrebujete len niekoľko jednoduchých ingrediencií. Po prvé, čerstvá kukurica, ktorú si môžete okrájať priamo z klasov. Vždy sa odporúča použiť najčerstvejšiu a najmladšiu kukuricu, aby ste si vychutnali jej prirodzenú sladkosť a chuť. Môžete ale použiť i mrazenú či konzervovanú kukuricu, ak si chcete dopriať toto jedlo celoročne, aj mimo leta.

Cestoviny s kukuričnou omáčkou:

Počet porcií2 porcie
Celkový čas30 min.

 250 g cestovín
 1 pl olivového oleja na opekanie kukurice
 1 šalotka
 300 g kukurice2 klásky alebo mrazená kukurica
 2 štrúčiky cesnaku
 8 g bazalky
 ½ pl olivového oleja
 2 pl lahôdkového droždia
 2 čl citrónovej šťavy
 ½ čl citrónovej šťavy
 ½ čl údenej papriky
 ½ čl soli1/2 - 1 ČL soli podľa chuti
 štipka čierneho korenia
 stipka čili vločiek
 200 g kokosovej smotany či mlieka
Extra
 opečené marinované tofu
 bazalka
 cherry rajčiny či iná letná zelenina

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

Ingrediencie

 250 g cestovín
 1 pl olivového oleja na opekanie kukurice
 1 šalotka
 300 g kukurice2 klásky alebo mrazená kukurica
 2 štrúčiky cesnaku
 8 g bazalky
 ½ pl olivového oleja
 2 pl lahôdkového droždia
 2 čl citrónovej šťavy
 ½ čl citrónovej šťavy
 ½ čl údenej papriky
 ½ čl soli1/2 - 1 ČL soli podľa chuti
 štipka čierneho korenia
 stipka čili vločiek
 200 g kokosovej smotany či mlieka
Extra
 opečené marinované tofu
 bazalka
 cherry rajčiny či iná letná zelenina

Pokyny

Notes

Kukuričné cestoviny
Cestoviny s kukuričnou omáčkou vegánske

Dajte variť cestoviny. Kukuricu umyte a okrájajte. Ak používate mrazenú, tak tento krok preskočte. Spolu s nasekanou šalotkou ju opečte na panvici s trochou olivového oleja, aby chytila zlatú farbu. Z panvice si odložte asi 50 g kukurice na servírovanie a ak chcete, rovno na panvici opečte tofu a ďalšiu zeleninu, ako prílohu. Hodia sa cerry rajčiny či cuketa.

Medzitým dajte variť cestoviny podľa návodu na obale, aby bolo hotové kým opečiete prílohu a rozmixujete omáčku.

Zvyšok kukurice (asi 200 g) dajte to mixéra so zvyškom ingrediencií – cesnak, bazalka, olej, lahôdkové droždie, citrónová šťava, paprika, korenie, kokosová smotana a soľ podľa chuti. Rozmixujte do hladka, ochutnajte a dochuťte podľa seba. Potom už len omáčku zmiešajte s uvarenými cestovinami a prílohou podľa chuti. 

Omáčka z kukurice je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý recept, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich chutí. Experimentujte s prísadami a nájdite si svoju vlastnú obľúbenú kombináciu. Tento recept určite obohatí váš jedálniček a prinesie do vašej kuchyne sviežosť a chuť letných dní.

Recept nájdete aj ako video tu. Na blogu nájdete aj recept na skvelé tekvicové cestoviny.

Cestoviny s kukuričnou omáčkou vegan

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 72 times, 27 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *