Cestoviny s kukuričnou omáčkou? Musela som otestovať tento virálny recept a pripraviť jeho vegánsku verziu. Za mňa je najlepšia s kokosovou smotanou a trochou čili, verte mi!
Kukurica je bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov a minerálov, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre zdravé jedlá. V kombinácii s krémovou kokosovou smotanou sa táto omáčka stáva skvelým doplnkom k cestovinám, ale aj k iným jedlám.
Na prípravu tejto omáčky potrebujete len niekoľko jednoduchých ingrediencií. Po prvé, čerstvá kukurica, ktorú si môžete okrájať priamo z klasov. Vždy sa odporúča použiť najčerstvejšiu a najmladšiu kukuricu, aby ste si vychutnali jej prirodzenú sladkosť a chuť. Môžete ale použiť i mrazenú či konzervovanú kukuricu, ak si chcete dopriať toto jedlo celoročne, aj mimo leta.
Cestoviny s kukuričnou omáčkou:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Dajte variť cestoviny. Kukuricu umyte a okrájajte. Ak používate mrazenú, tak tento krok preskočte. Spolu s nasekanou šalotkou ju opečte na panvici s trochou olivového oleja, aby chytila zlatú farbu. Z panvice si odložte asi 50 g kukurice na servírovanie a ak chcete, rovno na panvici opečte tofu a ďalšiu zeleninu, ako prílohu. Hodia sa cerry rajčiny či cuketa.
Medzitým dajte variť cestoviny podľa návodu na obale, aby bolo hotové kým opečiete prílohu a rozmixujete omáčku.
Zvyšok kukurice (asi 200 g) dajte to mixéra so zvyškom ingrediencií – cesnak, bazalka, olej, lahôdkové droždie, citrónová šťava, paprika, korenie, kokosová smotana a soľ podľa chuti. Rozmixujte do hladka, ochutnajte a dochuťte podľa seba. Potom už len omáčku zmiešajte s uvarenými cestovinami a prílohou podľa chuti.
Omáčka z kukurice je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý recept, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich chutí. Experimentujte s prísadami a nájdite si svoju vlastnú obľúbenú kombináciu. Tento recept určite obohatí váš jedálniček a prinesie do vašej kuchyne sviežosť a chuť letných dní.
Recept nájdete aj ako video tu. Na blogu nájdete aj recept na skvelé tekvicové cestoviny.