Avokádový nanuk

Letný recept, ktorý musíte vyskúšať – avokádový nanuk! Avokádo sa dá jesť na sladko a často z neho pripravujeme čokoládový puding, ale teraz sme mu dali jemnú kokosovú sladkastú chuť a neodolateľnú chrumkavosť. Pripravíme si 6 nanukov s objemom asi 330ml.

Na avokádový nanuk potrebujeme tieto ingrediencie

  • 1 avokádo
  • 200ml kokosového mlieka
  • 100g medjool datlí
  • limetku alebo citrón
  • horkú čokoládu
  • kokos

Pozrite si ako na to vo videu:

Naviac budete potrebovať formičky na nanuky. Medjool datle namočíme aspoň na hodinu do vody aby úplne zmäkli. Očistíme si avokádo a pripravíme mixér. Pred mixovaním datle scedíme z vody a dáme ich do mixéra aj s avokádom a kokosovým mliekom. Pridáme trochu šťavy z limetky alebo citrónu a všetko rozmixujeme do hladka.

IMG_2345

Nezabudnite všetko ochutnať a pridať citrón alebo kokosové mlieko podľa seba. Formičky naplníme avokádovým krémom a dáme mraziť. Ja som nechala nanuky v mrazničke cez noc aby boli naozaj tuhé a mohla som ich obaliť ešte horkou čokoládou. 

avokádový nanuk

Na pare som si roztopila 6 štvorčekov horkej čokolády, asi 50gramov a nanuky po stuhnutí čokoládou poliala a pridala ešte sušený kokos na dozdobenie. Teplá čokoláda na nanukoch krásne sama stuhne. Potom môžete avokádové nanuky hneď jesť alebo odložiť znova do mrazničky.

avokádový nanuk


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 1 854 times, 1 visits today)

1 Comments

  1. Natália 2. septembra 2016 at 13:58

    Ahojte, tak toto je naozaj pecka, skúšala som od vás už pár nápadov a keďže som veľký milovník avokáda, na toto nedám dopustiť, ďakujem za inšpiráciu a krásny deň prajem <3
    http://chudnemchudnes.blogspot.sk/

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *