Raw maková štrúdľa

Ďalší tradičný recept na raw spôsob. Raw maková štrúdľa, ktorá chutí tak ako originál. Ale zostane dlhšie šťavnatá, teda ak ju nezjete okamžite!

Na raw makovú štrúdľu potrebujeme:
– šálku pohánky/ pohánkových vločiek
– šálka hrozienok
– 1/2 vanilkového lusku
– citrónovú kôru
– podľa potreby vodu

Šálku pohanky, čo je asi 150 – 200g, namočíme na noc do vody a necháme naklíčiť. Môžete použiť aj pohánkové vločky. Namočíme aj hrozienka, tie už nenaklíčia, ale zmäknú. Pred rawením tohto receptu  zlejeme vodu z pohanky aj hrozienok a pohánku presušíme. Keď je na dotyk suchá, dáme ju do mixéra a rozmixujeme ju na „múku“. Potom pridáme ostatné ingrediencie a opäť rozmixujeme. Môžeme pridať vodu, ak sa nám cesto nebude zdať  dosť vlhké, ale nemalo by byť riedke, ale husté a lepivé ako pri výrobe raw korpusov.

Na plnku potrebujeme: 
– strúhané jablká
– mletý mak
– slivkový/ datľový sirup
– škoricu

Všetky ingrediencie na plnku si zmiešame. Použili sme bio slivkový sirup, pretože má skvelú chuť. Môžete použiť datľový sirup, agáve sirup alebo čokoľvek, výber sladidiel už je veľký. Pripravíme si potravinovú fóliu, na ktorú rozotrieme naše cesto, ako keď bežne pripravujeme roládu.  Potom rozotrieme aj naše jablká s makom a zavinieme. Raw maková štrúdľa je hotová, ale najlepšie je nechať ju pár hodín v chladničke, potom sa bude dať krásne krájať a chute sa viac spoja.


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 4 043 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *