Ďalší tradičný recept na raw spôsob. Raw maková štrúdľa, ktorá chutí tak ako originál. Ale zostane dlhšie šťavnatá, teda ak ju nezjete okamžite!
Na raw makovú štrúdľu potrebujeme:
– šálku pohánky/ pohánkových vločiek
– šálka hrozienok
– 1/2 vanilkového lusku
– citrónovú kôru
– podľa potreby vodu
Šálku pohanky, čo je asi 150 – 200g, namočíme na noc do vody a necháme naklíčiť. Môžete použiť aj pohánkové vločky. Namočíme aj hrozienka, tie už nenaklíčia, ale zmäknú. Pred rawením tohto receptu zlejeme vodu z pohanky aj hrozienok a pohánku presušíme. Keď je na dotyk suchá, dáme ju do mixéra a rozmixujeme ju na „múku“. Potom pridáme ostatné ingrediencie a opäť rozmixujeme. Môžeme pridať vodu, ak sa nám cesto nebude zdať dosť vlhké, ale nemalo by byť riedke, ale husté a lepivé ako pri výrobe raw korpusov.
Na plnku potrebujeme:
– strúhané jablká
– mletý mak
– slivkový/ datľový sirup
– škoricu
Všetky ingrediencie na plnku si zmiešame. Použili sme bio slivkový sirup, pretože má skvelú chuť. Môžete použiť datľový sirup, agáve sirup alebo čokoľvek, výber sladidiel už je veľký. Pripravíme si potravinovú fóliu, na ktorú rozotrieme naše cesto, ako keď bežne pripravujeme roládu. Potom rozotrieme aj naše jablká s makom a zavinieme. Raw maková štrúdľa je hotová, ale najlepšie je nechať ju pár hodín v chladničke, potom sa bude dať krásne krájať a chute sa viac spoja.