Smažená ryža s tofu a arašidovou omáčkou je jednoduchý spôsob, ako chutne upraviť zvyšky ryže, ktoré vám zostali s predchádzajúceho dňa v chladničke. Toto jedlo z jednej panvica je plné chuti vďaka cesnaku, zázvoru a čili, ktoré sa opečú spolu so zeleninou. Na záver sa pridá krémová arašidová omáčka, ktorá dodá ryži extra chuť. Podávajte ju s obľúbenou zeleninou a tofu, aby ste získali kompletné jedlo.
Už nejaký čas používam doma riad od malej Českej značky Fabini a na toto jedlo bol dokonalým pomocníkom nerezový wok. Od produktov Fabini môžete očakávať dokonalé rozloženie tepla, dlhú životnosť, zdravotnú bezpečnosť a ďalšie výhody, ktoré môžu priamo ovplyvniť zážitok z varenia a chuť jedla. Stačí sa naučiť ako nerezovú panvicu zahriať a bude absolútne neprilnavá, už nikdy nebudete potrebovať iný povrch. S kódom SUROVADCERKA získate teraz na www.fabini.cz 5% zľavu už aj na zlavnené produkty. Práve dopredávajú poslednú kolekciu, kým príde nová, takže výhodnejšie ceny už nebudú. Kód platí na obdobie 22.-27. marca 2023. Zľavové kódy často nerobím, ale Fabini kvalite verím lebo som ju držala v rukách.
Smažená ryza s tofu a arašídovou omáčkou:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Najlepšiu smaženú ryžu dosiahnete tak, že si najskôr zvlášť na panvici s 1 PL oleja osmažíte ryžu. Potom s ďalšou 1 PL oleja opečte zvlášť aj tofu, alebo iný rasrtlinný proteín, ktorý používate. Ryžu opečte jemne do chrumkava a tofu úplne do zlata. K ryži môžete pridať aj 2 ČL sezamového oleja pre extra chuť. Takto budete mať naozaj skvelú ryžu, ktorú už len na záver primiešajte spolu s tofu k zvyšku ingrediencií.
Medzi opekaním si v miske zmiešajte arašidové maslo, sójovú omáčku, šťavu z polovice citróna a trstinový cukor.
Keď opečiete ryžu a tofu pridajte na prázdnu panvicu zvyšok oleja a aromatiká – nakrájané čili, nasekaný závor, jarnú cibuľku a roztlačený cesnak. Opekajte ich 1-2 minúty, kým sa rozvoňajú. Potom pridajte zeleninu podľa chuti. Ja som použila brokolicu, hrachové lusky, kapustu a mrkvu. Zeleninu jemne osoľte a pár minút opekajte za stáleho miešania, kým jemne zmäkne. Neopekajte ju pridlho, aby zostala stále chrumkavá. Následne pridajte už len opečené tofu a ryžu.
Všetko dobre premiešajte a zalejte omáčkou s arašidovým maslom. Už len ochutnajte a pridajte sezamový olej, soľ či viac citrónovej šťavy podľa chuti. Smaženú ryžu podávajte so sezamom a limetkou.
Už nejaký čas používam doma riad od malej Českej značky Fabini a na toto jedlo bol dokonalým pomocníkom nerezový wok. Od produktov Fabini môžete očakávať dokonalé rozloženie tepla, dlhú životnosť, zdravotnú bezpečnosť a ďalšie výhody, ktoré môžu priamo ovplyvniť zážitok z varenia a chuť jedla. Stačí sa naučiť ako nerezovú panvicu zahriať a bude absolútne neprilnavá, už nikdy nebudete potrebovať iný povrch. S kódom SUROVADCERKA získate teraz na www.fabini.cz 5% zľavu už aj na zlavnené produkty. Práve dopredávajú poslednú kolekciu, kým príde nová, takže výhodnejšie ceny už nebudú. Kód platí na obdobie 22.-27. marca 2023. Zľavové kódy často nerobím, ale Fabini kvalite verím lebo som ju držala v rukách.
Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ak hľadáte ďalšie inšpirácie na varenie, pozrite sa na ďalšie hlavné jedlá. Alebo si rovno kúpte Slovegán kuchárky, kde nájdete všetky vaše obľúbené Slovenské jedlá vo vegan verzii.