Vegan minestrone polievka

Vegan minestrone polievka je lahodnou verziou klasickej talianskej zeleninovej polievky. Pripravte si jednoduché vegenske jedlo z čerstvej zeleniny, ktorá je práve v sezóne.

A vedeli ste, že so zeleninovou šťavou môžete aj variť? Napríklad v tejto polievke môžete tretinu alebo až polovicu zeleninového vývaru nahradiť práve takouto šťavou. Ja som použila rajčinovú, ale polievku si môžete ozvláštniť aj cviklovou, mrkvovou či ich mixom. Takto do polievky dostanete ešte extra živiny a je to skvelý spôsob ako zužitkovať šťavu, ktorá vám doma zostala.

Vegan minestrone polievka:

Počet porcií4 porcie
Celkový čas30 min.

 4 PL olivového oleja
 1 cibuľa
 4 strúčiky cesnaku
 150 g očistenej mrkvy
 200 g očistených zemiakov
 70 g stopkového zeleru
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku
 1 ČL sušeného oregána
 1 ČL sušeného tymiánu
 1 konzerva krájaných rajčín
 1 l zeleninového vývaru
 500 ml zeleninovej šťavy alebo vodyrajčinová či mix zeleninových šťiav K-Bio
 80 g cestovín
 2 bobkové listy
 1 ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
 1 konzerva bielej fazule
 80 g hrachových/fazuľových luskov
 80 g cukety
 100 g mladého špenátu
 2 ČL citrónovej šťavy
 bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobu

NáročnosťZačiatočník
Ohodnoďte tento recept :)5.0

 

Ingrediencie

 4 PL olivového oleja
 1 cibuľa
 4 strúčiky cesnaku
 150 g očistenej mrkvy
 200 g očistených zemiakov
 70 g stopkového zeleru
 70 g koncentrovaného rajčinového pretlaku
 1 ČL sušeného oregána
 1 ČL sušeného tymiánu
 1 konzerva krájaných rajčín
 1 l zeleninového vývaru
 500 ml zeleninovej šťavy alebo vodyrajčinová či mix zeleninových šťiav K-Bio
 80 g cestovín
 2 bobkové listy
 1 ČL soli
 1 štipka čierneho korenia
 1 konzerva bielej fazule
 80 g hrachových/fazuľových luskov
 80 g cukety
 100 g mladého špenátu
 2 ČL citrónovej šťavy
 bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobu

Pokyny

Notes

Vegan Minestrone polievka
vegan minestrone polievka

V hrnci na strednom ohni opečte na oleji na drobno nasekanú cibuľu do zlatista. K cibuli pridajte na záver opekania roztlačený cesnak a opekajte šte minútku. Následne pridajte tvrdú zeleninu – mrkvu, zemiaky a stopkový celer. Môžete siahnuť vždy po sezónnej zelenine a pridať napríklad aj rôzne druhy tekvice. K zelenine pridajte koncentrovaný rajčinový pretlak, oregáno a tymián. Všetko spolu premiešajte a krátko opečte, kým zelenina jemne nezmäkne. 

K opečenej zelenine pridajte krájané rajčiny, zeleninový vývar a zeleninovú šťavu alebo vodu, ak šťavu práve nemáte. Vždy keď budete variť polievku, môžete polovicu z vývaru nahradiť za ľubovoľnú zeleninovú šťavu pre extra chuť, vitamíny a farbu.

Kým necháte polievku 10 – minút variť, pridajte ešte drobnejšie cestoviny, bobkový list, čierne korenie a soľ podľa chuti. Ak ste mali dosť slaný vývar, pridajte soli menej. Vždy ocutnajte a pridajte soľ podľa potreby.

Keď sa zemiaky a cestoviny uvaria, pridajte už len premytú fazuľu, rozpolené lusky, nakrájanú cuketu a špenát. Tiež môžete použiť ľubovoľnú mäkšiu zeleninu, aká je v sezóne. Polievku ochutnajte a dochuťte podľa potreby citrónovou šťavou. Až keď budete polievku servírovať pridajte aj čerstvú bazalku  či extra kvapku olivového oleja. K polievke sa hodia čerstvé cesnakové hrianky.

Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka, kde nájdete aj video recept na vegan minestrone polievku. Ak hľadáte ďalšie podobné inšpirácie na varenie, skúste aj africkú arašidovú polievku.

Tento recept vznikol v spoluprácu s Kaufland Slovenská republika.

vegánska talianska minestrone polievka

Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 5 008 times, 1 visits today)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *