V dni, keď nemám čas na obed alebo mi večer nezostáva už energia na dlhšie varenia, ma vždy zachraňujú rezance a rôzne omáčky. Tento extrémne jednoduchý recept na arašidové rezance s tofu si zamilujete nie len pre jeho rýchlosť. Vďaka kokosovému mlieku, tofu a arašidovému maslu vás zasýti. A nechýba ani chrumkavá zelenina, ktorú môžete použiť vždy podľa toho, na čo máte chuť a čo je v sezóne.
Ak chcete recept ešte urýchliť, tak namiesto bieleho tofu použite marinované tofu, ktoré už len opečte na oleji. Nemusíte ho dochucovať ani pridávať škrob, ak chcete len rýchlo zahnať hlad.
Arašidové rezance s tofu:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Ryžové rezance zalejte horúcou vodou, aby jemne zmäkli, kým pripravíte tofu a zeleninu. Na tento recept sa vám bude hodiť wok alebo panvica.
Tofu nakrájajte na menšie kúsky a v miske ho pokvapkajte sójovou omáčkou. Tofu dobre premiešajte so sójovkou a nechajte omáčku vsiaknuť. Potom kúsky tofu poprášte kukuričným škrobom a opražte na strednom ohni s repkovým olejom do zlata a chrumkava. Keď je tofu zlaté, na 1-2 minúty pridajte zeleninu a za stáleho miešania ju jemne opečte. Tak, aby bola makká, ale stále chrumkavá.
Tofu a zeleninu odložte bokom a do panvice dajte znova repkový olej a 1 minútu na ňom opekajte na jemne nasekaný zázvor a cesnak. Ak chcete, pridajte aj kúsok čerstvej čili papričky. Potom do panvice pridajte kokosové mlieko, sójovú omáčku a arašidové maslo. Všetko zmiešajte. Vznikne vám omáčka, ktorú môžete podľa potreby zriediť vodou, ak by bola hustejšia -záleží od kokosového mlieka a masla. Pridajte soľ podľa chuti, limetkovú šťavu a zmäknuté rezance.
Rezance v omáčke za stáleho miešania varte na strednom ohni, kým nebudú akurát mäkké, čo zaberie asi 1 minútu. Na záver už len vmiešajte tofu a zeleninu. Arašidové rezance s tofu servírujte s limetkou a čerstvým koriandrom.
Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ak hľadáte ďalšie podobné inšpirácie na varenie, skúste toto Indické curry!