Luxusné raňajky zo staršieho chleba? Práve v dnešnej dobe, ideál. Po recepte na domáci toastový chlieb pre vás mám aj vegan francúzsky toast s malinovým džemom. Ak máte doma 2-3 dni starý chlieb, toastový či iný, tak ho určite využijete. Sú to dokonalé sladké raňajky.
Na vegan francúzsky toast potrebujete:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Aby vegan francúzske toasty neboli v strede vlhké čí rozmočené, použite naozaj straší a suchší chlieb. Chlieb nakrájajte na 2 cm hrubé kúsky. Ak sa vám nechce čakať na starší chlieb, tak ho dajte do trúby a nechajte ho vysušiť na 150 stupňoch.
Pripravte si dosť veľkú misku na namáčanie chleba. V miske zmiešajte rastlinné mlieko, kukuričný škrob, mleté ľanové semienka, škoricu, sladidlo a štipku soli.
Na miernom ohni rozohrejte panvicu a na nej trochu masla. Každý kúsok toastového chleba namočte do mlieka asi na 10 sekúnd z každej strany. Pred namáčaním zmes dobre premiešajte, aby nezostal škrob usadený len na dne.
Na dobre rozohriatej panvici chlieb opekajte tak 2-3 minútky, kým nezačne byť zlatistý. Priebežne na panvicu pridávajte kúsok masla vždy, keď chlieb maslo vsiakne.
Po opečení na chlieb dajte kúsok masla, potrite ho džemom alebo tekutým sladidlom. Ja som pridala ešte čerstvé maliny, mrazené čučoriedky a kúsky pistáciových orieškov.
Vidíme sa na instagrame!