Vegan ovsená kaša sa dá pripraviť aj bez varenia. Stačí si počkať cez noc do rána. Je to ideálny recept na raňajky do práce, rána kedy nestíhate alebo aj na teplé rána. Tie nám síce najbližšie mesiace nehrozia, ale určite si recept odložte aj na leto! Môžete ju poznať ako overnight oats.
Vegan ovsená kaša – Overnight oats:
Ingrediencie
Pokyny
Notes
Zoberte si pohár na zaváranie alebo inú uzatváraciu nádobu na raňajky. Nasypte do nej vločky a zalejte ich mliekom. Ja používam často kokosové, mandľové, sójové alebo lieskovcové. Meňte ich podľa chuti. Vločky a mlieko zvyknem miešať v pomere 1:3, mám rada šťavnaté vločky.
Ak ich chcete krémovejšie, môžete použiť jogurt alebo pomer 1:2. Potom pridajte tekuté sladidlo, ideálne datľový sirup alebo domáci džem. Teraz môžete pridať aj škoricu alebo kakao ak chcete čokoládovú ovsenú kašu.
Na vločky nasypte mleté ľanové semienko. Ja si vždy pre ešte šťavu a sladkosť na vrch nasypem postrúhané jablko. Mrazené alebo čerstvé lesné ovocie je tiež skvelá voľba, potom nejaké goji alebo iné sušené ovocie či oriešky. Možností je tisíc.
Ak si chcete dať ešte viac záležať, môžete lesné ovocie rozmixovať a zmiešať ho s chia semienkami a navrch si pridať domáci chia puding.
Toto všetko zvládnete za pár minút. Potom kašu zatvorte a uložte do chladničky na noc. Ráno bude vegan ovsená kaša hotová. Vločky zmäknú a chute sa spoja. Môžete si ju zobrať zo sebou do práce alebo na cestu.
Pre fotenie som si pripravila kašu s kokosovým mliekom, ľanovými semienkami, ríbezľovým džemom, mrazenými lesnými plodmi a mätou. Na fotke krásne vyzerá tento pohár, ale praktickejšie je používať širší a väčší!