Slivková sezóna pokračuje. Po slivkových guliach aj pravý raw slivkový koláč. A je dokonalý! A najlepší z našich domácich sliviek.
Potrebujeme:
– 250g pohanky (cez noc namočenej, pred použitím presušenej)
– 150g namočených datlí
– 2ČL škorice
– slivky
– agáve
– citrónová kôra z polovice citróna
Pohanku si presušíme asi hodinu na sitku aby nebola mokrá. Presušenú pohanku spolu s datľami, 1 ČL škorice, citrónovou kôrou a agáve podľa chuti spracujeme v kuchynskom robote na cesto. Asi dve lyžičky z cesta si necháme bokom.
Menší plech si medzitým vystelieme papierom na pečenie, na ktorý cesto cesto rozotrieme. Slivky si nakrájame podľa vkusu a poukladáme ich na vrch. Cesto, ktoré sme si odložili, dochutíme ďalšou lyžičkou škorice a agáve aby sme ho spravili trochu sladším a potom ho nadrobíme na slivky.
Zostáva si už len dať koláčik sušiť do sušičky, na slnko alebo ako my, do rúry do teploty 45 stupňov. Sušíme asi 4 hodiny, kým je cesto na okrajoch chrumkavé. A potom raw slivkový koláč môžeme servírovať ešte príjemne teplý.
Viac fotografií v našom albume.
Dobrý deň,
dakujeme za nápad! Preskúmame to…
Pekný deň želáme!