Ak neviete ako ešte využiť pohanku, tu je chutný nápad. Raw čokoládová torta s pohánkou. Na prípravu tejto torty si hlavne potrebujeme pripraviť pohánku podľa postupu, ktorý nájdete aj tu.
Tento recept môže byť bezlepkový ale aj bez orieškov.
Na korpus potrebujeme:
– šálku naklíčenej pohánky
– pol šálky datlí – namočené vo vode na pár hodín
– 2PL raw kakaa a ak máme aj pár kakaových bôbov
– 3PL agáve
– 1 banán
Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme (kvalitný mixér alebo kuchynský robot), cesto si dosladíme podľa vlastnej chuti a dáme ho na dno tortovej formy. Na cesto poukladáme zrelý banán nakrájaný na kúsky.
Na krém potrebujeme:
– misku mandlí – namočených vo vode cez noc (alebo 2-3 banány ak chceme verziu bez orieško)
– 3PL kakaa
– 2PL kakaového masla
– 3PL agáve
– kúsok vanilky
– šťavu z polovičky citróna
Všetko spolu rozmixujeme na krém. Ochutnáme a dochutíme agáve či kakaom podľa svojej chuti. Krém potom nalejeme na korpus a banány, necháme dobre stuhnúť stuhnúť v chladničke alebo mrazničke. Po stuhnutí je raw čokoládová torta s pohánkou hotová.
Zdravím. Cez víkend som tortičku robila, ale vobec mi nestuhla :( Nechýba Vám v recepte náhodou kokosový olej na stuhnutie do krému? Keďže torta vobec nedržala tvar…
Ahoj :) Možno to chcelo viac kakaového masla. Skusila si dat do mraznicky? Niekedy nechce tuhnut aj torta z kokosákom kým nepride do mrazu a potom uz zvlada aj chlandicku. :)
Mrazničku som veru neskúšala, nenapadlo ma, že by to nedržalo pokope a zleje sa celá vrchná vrstva dole.Tak som to nakoniec dala do misiek a bol z toho dezert. Chuťovo inak výborná. :)