Raw vegan klobáska, chlieb, horčica a cibuľa, to je také slovenské! Táto vegan klobáska chutí dokonalo a hodí sa na jednohubky alebo do receptov, kam by ste si inak klobásku dopriali.
Na raw vegan klobásku potrebujeme:
– 200 g sušených paradajok
– 200 g slnečnicových semien
– 100 g tekvicových semien
– 2 -3 strúčiky cesnaku
– 1/2 ČL soli
– 1/4 ČL mletej rasce
– 1 ČL mletej údenej papriky
– ak máte chuť na štipľavú klobásku, pridajte aj štipľavú papriku
Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Potom rajčiny presušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny – korenini podľa svojej chuti a poriadne mixujeme.
Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou.
Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala a môžeme degustovať!
Ako na horčicu či raw chlieb nájdete na našich stránkach tu.
Neviete o nejakom veganskom jedlom črievku a kde by sa dalo zohnat? Existuju plastove, daju sa vyrobit pomocou molekularky uz na vytvarovanu klobasku ale este som nenasiel nic co by bolo plnitelne.
Dakujem
V naších končínách neviemn. Minulý rok som to riešila, okrem molekulárkx som našla v zahraničá jednu malú firmu, ktorá to robila. Treba skusit googlit po anglicky :)
Dobrý den,
Je možné použít sušená rajčata náložená v oleji? Děkuji
Dobrý deň, podla mňa áno, ale treba ich použiť asi menej na gramy a poriadne osušuť od oleja :)
Dnes som sa odhodlala ju konecne vyrobit a moj masozravy mangel si neskutocne pochutnaval. Toto bude maximalny hit na party. Dakujem!