Tatarskú omáčku som nikdy nemala v láske, ale raw vegan tatarka… To je už úplne iný prípad. Vegan tatarka krásne osvieži jednoduchý zeleninový wrap.
Na raw vegan tatarku potrebujeme:
– šálku slnečnicových semienok (alebo kešu orieškov)
– 4PL citrónovej šťavy
-3PL vody
– malú štipku himalájskej soli
– nakrájanú mladú cibuľku/ pažítku
Najskôr namočíme si menšiu šálku kešu orieškov aspoň na dve hodiny. Po dvoch hodinách ich scedíme a dáme do mixéra s citrónovou šťavou, soľou a vodou. Najskôr len 3PL vody a počas mixovania môžeme ešte pridať, podla konzistencie. Po rozmixovaní pridáme nakrájanú mladú cibuľku, ktorú sme nemali doma tak som dala pažítku.
A ako na zeleninový wrap? Listy ľadového šalátu som naplnila nakrájanou mrkvou, cukinou, reďkovku, pridala tatarku a zrolovala. Krásne to všetko spolu drží.
Pingback: Vianočný tofu kapor so zemiakovým šalátom - Raw Mother&Daughter
Pingback: Pyré zo sladkých zemiakov - batátov - Raw Mother&Daughter
Pingback: Pyré zo sladkých zemiakov - batátov - Dcérka