Na prelome leta a jesene si žlté cícerové curry zaslúžilo osvieženie. Čerstvé rajčiny a sezónnu zeleninu. Jeden z mojich najobľúbenejších receptov celoročne. Ak budete mať príležitosť určite si kúpte žltú curry pastu. Ideálne značku, ktorú ukazujem vo videu, lebo tá má vegánske zloženie. Žlté curry ma plnú chuť a nie je extra štiplavé, pre mňa ideálne. Príprava zaberie asi 30 minút.
Na žlté cícerové curry potrebujete:
– 400g cíceru
– 700g rajčín, čeriniek
– 200ml kokosového mlieka (z konzervy)
– 20g žltej curry pasty
– 2PL oleja
– cuketu, mrkvu, hokkaido
Cícerové curry pripravíme tak, že si na panvici zohrejeme olej na strednom plameni. Na ňom krátko pražíme žltú curry pastu, aby pustila chuť a vôňu. Po minútke praženia pridáme nakrájané rajčiny, premiešame a necháme 10 minút variť, kým sa rajčiny rozvaria. Potom pridáme kokosové mlieko, zamiešame a pridáme cícer a ďalšiu zeleninu. Privedieme k varu a máme hotovo! Samozrejme môžete všetko dochutiť ešte podľa seba soľou, čiernym korením, koriandrom… Mne väčšinou stačí žlté curry. Teraz som pridala ešte pažítku.
Podávame s ryžou či pečivom a čerstvou zeleninou. Ja vždy prihodím aj čerstvé cherry rajčinky.
Pingback: Vegánska hokkaido polievka s muškátovým orieškom - Surová Dcérka
Pingback: Vegan šamrole z aquafaby - Surová Dcérka : Vegan koláče
Pingback: Vegan šamrole z aquafaby – Veganstvo.cz
Pingback: Vegan Kokosky s náplňou - Surová Dcérka : Vegan Vianoce
Pingback: Vegan hokkaido polievka s muškátovým orieškom - Surová Dcérka
Pingback: Vegan čokoládová pena - choco mousse - Surová Dcérka
Pingback: Vegan šišky s jahodovou penou - Surová Dcérka : Fašiangy