Raw vanilkové rožky

Vyskúšali sme ďalšiu klasiku slovenských Vianoc – raw vanilkové rožky.  Skvelou správou je, že ich nemusíte sušiť, takže je to rýchly a jednoduchý recept. My sme skúsili aj sušené aj chladené. Takže je to na vás, ako si chcete rožteky, vychutnať, ak ich vysušíte tak budú ešte o kúsok viac pripomínať originál. A kedže sú hlavne z orieškov, tak vydržia v chladničke dlho.

Ingrediencie na raw vanilkové rožky:
– 200g mix orieškov -mandle, kešu, vlašské orechy
– vanilkový lusk
– 1 PL kokosového oleja
– agáve, datlový sirupu alebo iné tekuté sladidlo
– rozmixovaný kokos

vanilkové rožky

Mix orieškov najskôr pomelieme – rozmixujeme v mixéri alebo kuchynskom robote. Potom do drte pridáme vnútro – semienka z jedného vanilkového lusku, kokosový olej, sladidlo a začneme miešať cesto. So sirupom môžete začať na dvoch lyžiciach a pridať, podľa vzhľadu cesta. Robili sme to tiež od oka. Miesime dovtedy kým cesto nebude pevné, nebude sa rozpadávať ani príliš lepiť. Podľa potreby vždy môžeme pridať orechy alebo sladidlo. Keď máme pekný bochník cesta, zoberieme z neho kúsok a vyvaľkáme šulec, ktorý obalíme rozmixovaným kokosom a vytvarujeme na rožtek.

Nám z cesta vyšlo asi 15 rožtekov. Dali sme ich schladiť aby poriadne stuhli. Môžete ich dať aj sušiť kým budú chrumkavé podľa vašich predstáv :)

raw vanilkové rožky

Ak sa ti páči, čo robíme, pomohli sme ti na tvojej ceste, môžeš sa stať naším patrónom tu a získať rôzne odmeny a výhody :)


Tento blog môžete podporiť kúpou mojich kuchárok.

Podporte tento blog nakupom kucharok Slovegan

Príprava týchto je receptov je jednou z mojich obľúbených aktivít. Napriek tomu vyžaduje príprava každého takéhoto receptu hodiny času a množstvo surovín. Ak vám moje recepty chutia a chcete ich prípravu podporiť, môžete tak spraviť napríklad kúpou mojich kuchárok Slovegán na www.slovegan.sk


(Visited 10 130 times, 6 visits today)

8 Comments

  1. linda 17. decembra 2015 at 12:01

    Ahoj,
    myslíš keby som ich dala do trúby na 10 min na 180 stupňov, že sa rozpadnú?

    Reply
    1. Raw Daughter 17. decembra 2015 at 12:15

      Ahoj, 180 stupnov moze byt vela, nie ze by sa rozpadli ale mozu sa spálit, skus tak max 100 :)

      Reply
      1. linda 18. decembra 2015 at 10:18

        Ďakujem:)

        Reply
  2. Pingback: Vegánsky "Vaječný" likér - Surová Dcérka

  3. Pingback: Vianočná hubová polievka - Surová Dcérka

  4. Pingback: Vianočný tofu kapor so zemiakovým šalátom - Surová Dcérka

  5. Pingback: Vegan linecké koláčiky - Surová Dcérka: Vianočný recept

  6. Pingback: Vianočný tofu kapor so zemiakovým šalátom - Surová Dcérka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *