Vyskúšali sme ďalšiu klasiku slovenských Vianoc – raw vanilkové rožky. Skvelou správou je, že ich nemusíte sušiť, takže je to rýchly a jednoduchý recept. My sme skúsili aj sušené aj chladené. Takže je to na vás, ako si chcete rožteky, vychutnať, ak ich vysušíte tak budú ešte o kúsok viac pripomínať originál. A kedže sú hlavne z orieškov, tak vydržia v chladničke dlho.
Ingrediencie na raw vanilkové rožky:
– 200g mix orieškov -mandle, kešu, vlašské orechy
– vanilkový lusk
– 1 PL kokosového oleja
– agáve, datlový sirupu alebo iné tekuté sladidlo
– rozmixovaný kokos
Mix orieškov najskôr pomelieme – rozmixujeme v mixéri alebo kuchynskom robote. Potom do drte pridáme vnútro – semienka z jedného vanilkového lusku, kokosový olej, sladidlo a začneme miešať cesto. So sirupom môžete začať na dvoch lyžiciach a pridať, podľa vzhľadu cesta. Robili sme to tiež od oka. Miesime dovtedy kým cesto nebude pevné, nebude sa rozpadávať ani príliš lepiť. Podľa potreby vždy môžeme pridať orechy alebo sladidlo. Keď máme pekný bochník cesta, zoberieme z neho kúsok a vyvaľkáme šulec, ktorý obalíme rozmixovaným kokosom a vytvarujeme na rožtek.
Nám z cesta vyšlo asi 15 rožtekov. Dali sme ich schladiť aby poriadne stuhli. Môžete ich dať aj sušiť kým budú chrumkavé podľa vašich predstáv :)
Ak sa ti páči, čo robíme, pomohli sme ti na tvojej ceste, môžeš sa stať naším patrónom tu a získať rôzne odmeny a výhody :)
Ahoj,
myslíš keby som ich dala do trúby na 10 min na 180 stupňov, že sa rozpadnú?
Ahoj, 180 stupnov moze byt vela, nie ze by sa rozpadli ale mozu sa spálit, skus tak max 100 :)
Ďakujem:)
Pingback: Vegánsky "Vaječný" likér - Surová Dcérka
Pingback: Vianočná hubová polievka - Surová Dcérka
Pingback: Vianočný tofu kapor so zemiakovým šalátom - Surová Dcérka
Pingback: Vegan linecké koláčiky - Surová Dcérka: Vianočný recept
Pingback: Vianočný tofu kapor so zemiakovým šalátom - Surová Dcérka