Tentokrát nás raw chia puding inšpiroval s veľmi špeciálnemu názvu: Vražda za bieleho dňa. Čo sa za ním skrýva? :) Višne, kokos aj nejaké chia semienka. Stačí mať mixér, pekné poháre na dezert a môžete sa zabaviť s týmto receptom. Je to raw kešu a chia puding s višňami.
Na bielu – kokosovú vrstvu potrebujete:
– asi 400 ml (domáceho) kokosového mlieka
– kokosovú drť z výroby kokosového mlieka /150g
– 200g kešu orieškov
– 2-3PL kokosového cukru
– šťavu z polovičky citróna
Na červenú – višňovú vrstvu potrebujete:
– balenie višní (200 -250g)
– asi 7 PL chia semienok
– 3 PL agáve
Postup na raw chia puding je jednoduchý a môžete sa naň pozrieť v našom video recepte:
Domáce mlieko si môžete vyrobiť podľa tohoto postupu.
Jednoducho všetky ingrediencie na kokosovú vrstvu spolu rozmixujete. Krém dáte na dno pohára s pár čerešňami. Zvyšok čerešní rozmuxujete do hladka. Pridáte chia semienka a počkáte kým zmes zhustne. Potom ju pridáte ako hornú vrstvu dezertu a necháte dezert schladiť alebo ho zjete hneď :) V chladničke raw vydrží aj pár dní ak ho nezjete behom dňa!